Поштовани родитељи,

Надамо се успешној реализацији наставе у школској 2020/2021. години уз поштовање  прописаних мера и високог степана одговорности свих нас. Како бисте стекли основни увид у организацију часова у измењеним околностима, дајемо Вам упутства која требате да предочите деци:

 1. Присуство  настави подразумева да се ученици током боравка  у  школи  придржавају  мера  које  је  прописало  Министарсво  просвете,  науке и технолошког  развоја  (обавезно и исправно ношење маске све време боравка у школи, појединачно коришћење тоалета, редовно прање руку одмах након уласка у школу, незадржавање по ходницима школе).
 2. Часови трају  30  минута.
 3. Просторије се између часова проветравају и дезинфикују.
 4. Ђаци улазе у музичку школу и у учионицу са заштитним маскама, које скидају тек када крену да свирају.
 5. У учионицу се улази тачно у време часа. Ако неко дође раније, не треба да се пење на спрат и стоји у ходнику, на степеништу или испред учионице, већ остаје у дворишту и чека почетак часа. У случају лошег времена, деца улазе у зграду где чекају почетак наставе. У том случају морају да избегавају међусобне контакте, гледање мобилних телефона у групама, и свакако да држе прописано одстојање. Дежурни наставник ће контролисати да ли се мере поштују.
 6. Пре часа прати руке!
 7. Не задржавати се у просторијама школе по завршетку наставе.
 8. У случају и најмањих симптома обичне прехладе (кашљуцање, бол у грлу, цурење носа, повишена телесна температура) НЕ ДОЛАЗИТИ у музичку школу,  јер ће дете бити враћено кући. Јако је битно да се овога придржавамо, посебно што се у појединим видовима наставе (при настави солфеђа, хора, соло певања, свирањем дувачког инструмента… ствара повишена концентрација аеросола).
 9. Не долазити у школу у случају да ученик има у породици оболелог од вируса Ковид-19, или је био у контакту са особом  за коју је потврђено да болује од вируса Ковид-19.
 10. На настави главног предмета, ученик ће имати тачно место где ће да стоји (односно седи) приликом свирања, док ће наставник бити на одређеној удаљености.
 11. Родитељи не треба да улазе у школу како би чекали децу да заврше са наставом, већ да то чине напољу.

ПЛАН ПРЕВЕНТИВНИХ МЕРА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ЕПИДЕМИЈЕ

ВИДЕО УПУТСТВО

Срећан почетак школске године и све најбоље,

Управа школе.

 

„Види свет очима музике“