Петак, 18. новембар у 19 часова

Свечана сала музичке школе „Коста Манојловић“

Елвис Арон Присли (енгл. Elvis Aron Presley, Мисисипи, 8. јануар 1935 — Мемфис, 16. август 1977) је био амерички музичар, „краљ рока“, изузетно популаран педесетих и шездесетих година 20. века. Продао је више од 150 милиона плоча и играо у двадесетак филмова. Умро је 1977.
Рођен је у Тупелу, Мисисипи. Са 13 година се са породицом преселио у Мемфис, Тенеси. Своју музичку каријеру је почео када је власник „Сун Рецордс“-а Сем Филипс, жељан да ширем аудиторијуму приближи звук Афро-америчке музике, видео у Елвису потенцијал да то оствари. У пратњи гитаристе Скотија Мура и басисте Била Блека, Елвис је један од зачетника рокабилија, убрзаног споја кантрија и Р&Б-а. РЦА Вицтор је са њим потписала уговор по коме ће пуковник Том Паркер бити његов менаџер следеће две деценије. Његов први сингл за ту издавачку кућу, „Хеартбреак Хотел“ изашао је у јануару 1956. и одмах је постао хит број један. Постао је водећа фигура новог рокенрол звука са више јавних појава на телевизији и великих хитова. Његов начин извођења и енергични покрети учинили су га једним од најпопуларнијих извођача, али и најконтроверзнијих.
Филмску каријеру започео је 1956. филмом „Воли ме нежно“. Углавном је играо у музичким филмовима осредње вредности, али с насловним песмама које су редовно постајале хит. У периоду од 1957. до 1966. Присли се налазио на листи десет најкомерцијалнијих америчких глумаца.
Елвис је још за живота постао легенда: за двадесетак година рада објавио је 97 плоча, а на врховима топ-листа провео је чак 996 недеља.

На овом концерту музику која је прославила Елвиса, изводе ученици из класе проесора Владислава Стајевића заједно са ученицима из других класа а ко је гост изненађења, Видећете  уколико дођете на концерт. 🙂