Поштовани родитељи,

Надамо се успешној реализацији наставе у школској 2021/2022. години уз поштовање прописаних мера и високог степана одговорности свих нас. Како бисте стекли основни увид у организацију часова у измењеним околностима, дајемо Вам упутства која треба да предочите деци:

  1. Присуство настави подразумева да се ученици током боравка у школи придржавају мера које је прописало Министарсво просвете, науке и технолошког развоја (обавезно и исправно ношење маске све време боравка у школи, појединачно коришћење тоалета, редовно прање руку одмах након уласка у школу, незадржавање по ходницима школе).
  2. Просторије се између часова проветравају и дезинфикују.
  3. Ђаци улазе у музичку школу и у учионицу са заштитним маскама, које скидају тек када крену да свирају.
  4. У учионицу се улази тачно у време часа. Ако неко дође раније, не треба да се пење на спрат и стоји у ходнику, на степеништу или испред учионице, већ остаје у дворишту и чека почетак часа. У случају лошег времена, деца улазе у зграду где чекају почетак наставе. У том случају морају да избегавају међусобне контакте, гледање мобилних телефона у групама, и свакако да држе прописано одстојање. Дежурни наставник ће контролисати да ли се мере поштују.
  5. Пре часа прати руке!
  6. Не задржавати се у просторијама школе по завршетку наставе.
  7. У случају и најмањих симптома обичне прехладе (кашљуцање, бол у грлу, цурење носа, повишена телесна температура) НЕ ДОЛАЗИТИ у музичку школу, јер ће дете бити враћено кући. Јако је битно да се овога придржавамо, посебно што се у појединим видовима наставе (при настави солфеђа, хора, соло певања, свирањем дувачког инструмента… ствара повишена концентрација аеросола).
  8. Не долазити у школу у случају да ученик има у породици оболелог од вируса Ковид 19, или је био у контакту са особом за коју је потврђено да болује од вируса Ковид
  9. На настави главног предмета, ученик ће имати тачно место где ће да стоји (односно седи) приликом свирања, док ће наставник бити на одређеној удаљености.
  10. Родитељи не треба да улазе у школу како би чекали децу да заврше са наставом, већ да то чине напољу.

 

На следећем линку можете погледати распоред рада наставника индивидуалне наставе и наставе солфеђа по сменама за школску 2021/2022. годину.

 

РАСПОРЕД ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

 

Срећан почетак школске године!

 

„Види свет очима музике“