Оркестар хармоника ученика средње музичке школе „Костаман“, под уметничким руководством професорке Блаженке Биочић, са солисткињом Алисом Голеш из класе професорке Олге Малевић Ђорђевић, 21. марта 2024. године, наступио је на концерту хармоникашких оркестара у музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Овај догађај је организован у оквиру Стручног скупа под називом „Отворена врата“ са жељом да се истакне важна компонента у музичком образовању, оркестарско музицирање, значај групног рада и колективног музицирања,  дружења и међусобне сарадње како деце, тако и колега.

У  концертној Сали Беклијевих, испуњеној  до последњег места, представила су се  четири хармоникашка оркестра из Сомбора, Новог сада и Земуна и са својим разноврсним музичким репертоарима и оркестарским бојама, остварили фантастичну интеракцију са публиком и учинили овај догађај правим музичко уметничким спектаклом.

Овом приликом, као диригенту оркестра хармоника „Костаман“ МШ „Коста Манојловић“ Земун, професорки Блаженки Биочић, уручена је Повеља „Милана Барачков Маленица“ за изузетан допринос и афирмацију оркестарског музицирања на хармоници.

Била нам је велика част да се одазовемо позиву организатора и будемо учесници овог пројекта, првог великог концерта хармоникашких оркестра.

Желимо да захвалимо ученицима МШ „Ватрослав Лисински“ из Београда са одсека за удараљке из класе професорке Невене Ђорђевић, који ове школске године доприносе успешним наступима нашег хармоникашког оркестра.

Захваљујемо се и свим колегама из  МШ „Исидор Бајић“ Нови Сад, на срдачном пријему и топлој, свесрдној подршци.

 

„Види свет очима музике“