Први на Свету (Светски а наши)
Оркестар хармоника КостаМан је победио на 71. Светском трофеју. Оствареним пласманом наш оркестар је понео титулу елитног признања Светског шампиона 2021. у узрастној категорији оркестара 19 година и млађи.
Ово такмичење је једно од три најпрестижнија такмичења за хармонику на Свету а организује га Светска конфедерација хармоникаша. Ове године требало је да се одржи у Украјни али је због пандемије пребачено у онлајн формат.
Са својим видео снимцима су се представили оркестри из Кине, Хрватске, Турске, Словеније, Француске, Немачке и Србије а жири су чинили еминентни професори из Европе, Кине и земаља региона, различитих школа, култура и критеријума па је резултат утолико значајнији јер је оркестар оцењен са веома високим бројем бодова – 24.31 од могућих 25.
Оркестар чине ученици средње музичке школе Коста Манојловић из Земуна (две флауте, девет хармоника, клавир и кахон) и њихов професор и уметнички руководилац, Блаженка Биочић. Резултат је постигнут озбиљним радом и залагањем свих чланова, уз много позитивне енергије, другарства и љубави према заједничком музицирању.
Успеху су претходили наступи на свим значајним концертима школе, у великој Сали задужбине Илије М. Коларца и у сали Београдске филхармоније, где је њихово музицирање увек било прихваћено са овацијама и громогласним аплаузима публике, као и учешће и прве награде на такмичењима у земљи и иностранству (Русија и Аустралија – онлајн).
Ова генерација младих уметника из Земуна уписала је своје име златним словима у историју како наше музичке школе, тако и наше општине, града и читаве државе.
Победнички видео ових дивних младих уметника можете послушати на линку:

„Види свет очима музике“