Током два дана (31.10.-1.11. 2023. године), у нашој школи одржан је семинар оркестра хармоника који је водила професорка Сања Нухановић.
Професор Сања Нухановић од 2015. године ради на Факултету за одгојне и образовне науке Осјек – Хрватска, као музички педагог. Године 2018. изабрана је за директора најзначајније културне установе, Казалишно-концертне дворане „Ивана Брлић – Мажуранић“ у Славонском Броду у Хрватској.
У уметничком свету музике најпознатија нам је као руководилац и диригент Бродског хармоникашког оркестра „Bela pl. Panthy“ са којим је освојила бројне награде на најпрестижнијим међународним такмичењима за оркестре хармоника. Веома богата концертна каријера са оркестром, смели пројекти великих музичко-сценских дела, чине њену биографију јединственом.
Професорка је са пуно страсти и добре енергије, радила са нашим оркестром хармоника средње школе и успела да нам пренесе лепоту колоричности мелодија из њених крајева, кроз композицију „Славонска рапсодија“, немачког композитора Адолфа Гетза. Ово дело је настало седамдесетих година прошлог века и посвећено је управо Бродском хармоникашком оркестру и диригенту Бели пл. Пантију чије име оркестар данас носи.
У име чланова нашег средњошколског оркестра хармоника захваљујемо се професорки Сањи Нухановић на дивном едукативном и инспиративном дружењу и професионалној сарадњи.
 
 
 

„Види свет очима музике“