Ученици са одсека за хармонику настављају са фантастичним резултатима у земљи и иностранству:

Фестивал Словенске музике, Београд- Србија

На Фестивалу Словенске музике одржаном у Београду 15-16. маја 2021. ученици са одсека хармонике из класе професорке Данијеле Ракић остварили су следеће резултате:

ПРВЕ НАГРАДЕ

 • Јовановић Влајко 1. разред СМШ (највећи број поена свих старосних категорија)
 • Јончић Лазар 1. разред СМШ
 • Петровић  Димитрије  2. разред СМШ

 

Избор Националне селекције за Светски трофеј хармонике 2021. године

Удружење музичара Музичко сазвежђе, Ваљево као члан Светске конфедерације хармоникаша (Француска) у периоду од 20-30. маја 2021. Године организовало је избор Националне селекције Србије за предстојећи Светски трофеј хармонике 2021. године. На избору су учествовали ученици Андрић Димитрије 3. разред ОМШ и Андрић Петар 4. Разред ОМШ из класе професорке Блаженке Биочић, у старијим старосним категоријама Јовановић Влајко 1. разред СМШ,  Јончић Лазар 1. разред СМШ,  Петровић Димитрије 2. разред СМШ  и Симовић Лука 3. разред СМШ  из класе професорке Данијеле Ракић као и оркестар хармоника средње школе КостаМан, уметнички руководилац професорка Блаженка Биочић. Сви кандидати на избору су успешно прошли прву етапу такмичења и остварили високе поене.

 

Међународни фестивал словенске музике ХАРМОНИЈА, Белгород – Русија

Међународни фестивал словенске музике Хармонија у Белгороду – Русија одржаном 22-24. маја 2021. године окупио је 700 такмичара на разним инструментима и старосних група до 18 година. Специфика овог такмичења је извођење композиција искључиво словенских композитора.

Ученици са одсека хармонике су својим наступима показали високу спремност и остварили највише могуће резултате. Ученик Влајко Јовановић 1. разред СМШ освојио је ГРАНД ПРИ (победник свих старосних група, клавирске хармонике и дугметаре), а Лазар Јончић 1. разред СМШ је ЛАУРЕАТ свих старосних група клавирске хармонике. Оба ученика су из класе професорке Данијеле Ракић.

 

 1. Међународно такмичење уметности MuzART, Вологда – Русија

 

Друго Међународно такмичење уметности MuzART, Вологда у Русији је такмичење на коме се представљају кандидати из разних сфера уметности.

Ученици са одсека хармонике из класе професорке Данијеле Ракић остварили су запажене резултате. Ученик Симовић Лазар 1. разред СМШ освојио је прву награду, док су ученици Јончић  Лазар 1. разред СМШ, Петровић Димитрије 2. разред СМШ и Симовић Лука 3. разред СМШ. освојили друге награде.

Интересантно је да је наш ученик Петровић Димитрије 2.  разред СМШ као фотограф – аматер учествовао у категоријама везаним за фотографију и остварио две друге награде.

 

Међународно такмичење  CONCORD OF SOUNDS 2021., Рига, Латвија

Међународно такмичење CONCORD OF SOUNDS 2021., одржано је у Риги, Латвија у периоду од 16-20. маја 2021. Ученици из класе професорке Данијеле Ракић постигли су изузетно високе резултате. Симовић Лазар 1. разред СМШ је са највећим бројем поена освојио ГРАНД ПРИ, а ученици Јовановић Влајко 1. разред СМШ (други по реду по висини бодова и најбољи у својој старосној групи) и Петровић Димитрије 2. разред СМШ награде. На такмичењу су учествовали такмичари и чланови жирија из чак 32 земље света, што додатно повећава успех наших ученика.

 

 1. Meђународни фестивал МУЗИЧКО ПРОЛЕЋЕ

На 11. Међународном фестивалу Музичко пролеће одржаном од 26-30.05.2021. ученици са одсека хармонике остварили су запажене резултате:

ЛАУРЕАТ категорије-100 поена

 • Трио Level Up (Симовић Лазар, Јовановић Влајко и Јончић Лазар)- класа Д.Ракић

ЛАУРЕАТ  категорије

 • Јончић Лазар 1. разред СМШ, класа Д. Ракић

ПРВЕ НАГРАДЕ

 • Петровић Димитрије 2. разред СМШ класа  Д. Ракић
 • Симић Петар 2. разред СМШ, класа Б. Биочић

 

ДРУГА НАГРАДА

 • Маринић  Иван  5. разред OМШ – класа Б. Биочић

 

ТРЕЋА НАГРАДА

 • Милајчић  Никола, 3. разред OМШ класа М. Марковић

Честитамо!

„Види свет очима музике“