Ученица наше школе, Анђела Јосифоски из класе проф. Ане Богић провела је радно лето припремајући се за концерте у новој школској години и концертној сезони.

У периоду од 14-20. августа, била је полазник семинара мастер класа проф. Марка Јосифоског у окиру Петог кампа класичне музике у Зајечару. На завршном концерту извела је први став Менделсоновог концерта е-мол и Шпански плес Мануела де Фаље.

од 23.-30. августа у Велењу (Словенија), Андјела je била  полазник летње школе чувеног виолинисте и професора Игора Озимa.  Драгоцени савети професора, слушање часова других полазника, као и сјајни услови у музичкој школи-допринели су још већој мотивацији у раду. Од седамнаест активних полазника семинара-Анђела је имала част да буде изабрана у оквиру 6 за завршни концерт. Предивна сала у музичкој школи, као и многобројна публика били су надахнуће за Анђелин веома успешан наступ (уз клавирску сарадњу проф.Смиље Јосифоски) на завршном концерту који је забележио Радио Словенија.

За време семинара-Анђела се припремала са родитељима и за наредни концерт у оквиру Земунских музичких вечери. На концерту, 5.септембра, Анђела је први пут свирала са родитељима у оквиру триа . У пуној сали музичке школе „Коста Манојловић“ слушаоци су уживали у композицијама Вивалдија, Тартинија, Вујића, де Фаље и Росинија. Задовољна публика бурним аплаузом је испратила извођаче

9. септембра, ученица Анђела Јосифоски наступила је у Великој сали Коларца на концерту под називом „Сећање на композитора Александра С. Вујића“ на ком је уз клавирску сарадњу проф.Смиље Јосифоски одсвирала
„Шпански плес“ де Фаље.

На фестивалу „Тисин цвет“ у Новом Кнежевцу, Анђела Јосифоски ће са својим родитељима свирати још један концерт са истим програмом са којим је наступила на ЗМВ. Концерт ће бити одржан 15.септембра.