На недавно одржаном „Гварнери фесту“ (Бања Ковиљача) ученице из класе проф. Александре Кијановић, проф. Санде Драмићанин и проф. Ане Илиоске Богић оствариле су изузетне резултате. Јелисавета Николић ученица 1. разред СМШ из класе проф. Александре Кијановић (виола) – добила је I награду.

Одличне резултате оствариле су и ученице из класе проф. Ане Илијоске Богић уз клавирску сарадњу проф. Ивана Шабарић. Наступиле су:

– Ковачевић Анастасија II разред ОМШ, I награда

– Ковачевић Наташа II разред ОМШ, I награда

– Патић Елена IV разред ОМШ, I награда

Ученица Јосифоски Анђела (3. разред СМШ виолина, 2. разред СМШ виола) проглашена за Лауреата своје категорије на виолини, као и Лауреатом дисциплине виола. Као лауреат обе категорије Анђела је наступила у финалу са оркестром „13 гудача“ где су се најбоље пласирани кандидати из свих категорија гудачких инструмената представили као солисти, а након чега је проглашена за апсолутног победника целог такмичења. На основу овога реномирани мајстор Светозар Богданоски јој је доделио своју мајсторску виолину на коришћење, а такође добитник је и наградног путовања – 7 дана у Анталију.

Захваљујемо се целом тиму – професорима Ани Илијоски Богић, Санди Драмићанин и Александри Кијановић, као и клавирским сарадницима Ани Кокир, Александри Живковић, Ивани Шабарић и Смиљи Јосифоској.🏆🥇🎻