Основна школа „Радомир Лазић“, која обележава 165 година постојања, и Народни музеј у Смедеревској Паланци, који обележава 50 година постојања, организовали су концерт ученика МШ „Коста Манојловић“ из Земуна. На концерту су наступили Јелена Кељаћ, ученица II разреда,  и Алекса Мирковић, ученик IV разреда, који чине и дуо „Аструм“. Ово двоје талентованих хармоникаша, освајачи многобројних признања на домаћим и међународним фестивалима, су у класи мр Данијеле Ракић.

На почетку концерта многобројној публици су се, испред организатора, обратили Стеван Мартиновић, директор Народног музеја, и Дамир С. Живковић, испред ОШ „Радомир Лазић“. На репертоару су била дела претежно руских композитора: Свиридова, Рибалкина, Малигина и Прибилова, али и дела Ј.С. Баха и Скарлатија. Концерт је трајао око 60 минута. Они који су присуствовали концерту засигурно ће причати о овом догађају јер су се млади уметници заиста потрудили да оставе утисак на све.

Јелена и Алекса се припремају за међународно бијенале у руском граду Белгороду, који ће бити одржан у другој половини маја месеца. Музеј и Школа и сви присутни су им пожелели срећан пут и успех на такмичењу уз обећање организације још једног концерта када се буду вратили из Русије.