sincuk-pijanista5- 7. и 12- 14. новембар 2016. године у сали Музичке школе “ Коста Манојловић“.

„Много пута сам свирао у Србији и сваки пут наишао на топао пријем код публике. Овде свирам „лако“ и са задовољством и после сваког наступа имам жељу да се вратим – каже у разговору за „Новости“ Александар Синчук.

Младом руском пијанисти предвиђају велику светску каријеру. Као специјалну награду за победу на Међународном конкурсу Сергеја Рахмањинова, Синчук је почетком 2009. одржао дебитантски солистички концерт у Карнеги холу.

– За сваког музичара наступ у Карнеги холу је врхунски домет и остварење сна. То је највеће признање, у рангу злата које спортисти добијају на Олимпијским играма. Жеља ми је да се тамо поново вратим.

Радни календар талентованог пијанисте „распродат је“ месецима унапред.

– Разлике међу публиком су велике. У Аустрији и Немачкој, на пример, аплаузе подржавају лупањем ногу о под. Све зависи од темперамента и менталитета. Јужна Европа је страснија и емотивнија у реакцијама. Америка је, с друге стране, спој различитих нација, код њих је све измешано. Али, највише зависи од тога како се извођач постави. Публика увек одреагује на његов темперамент – објашњава Синчук.

Да би оправдао титулу пијанисте пред којим је блистава каријера Синчук вежба у просеку од шест до осам сати дневно, а између концерата и много више.

ЂОКОВИЋ И РУБИНШТАЈН

КАДА смо га питали ко су његови узори, стигао нам је неочекивани одговор – Новак Ђоковић?! Након тога осврнуо се и на друге узоре – музичке:

– Дивим се свим великим и познатим пијанистима, попут Рубинштајна, Гилелса. Гледам и пратим њихова дела, трудим се да учим на њиховим савршеностима, јер они не греше.“

Преузето са сајта: http://ww.novosti.co.rs/