Заједничким концертом у Земуну у Свечаној сали Дома ваздухопловства 1. децембра 2018. године у 19 часова у оквиру прославе Дана школе „Коста Манојловић“, започели смо сарадњу са Музичком школом из Волоса – Грчка. Надамо се да ћемо ускоро бити у могућности да узвратимо пријатељима на исти начин. Хвала свим ученицима и професорима на овом дивном догађају!

Музичка школа Волос основана је 1997. године и била је једна од првих музичких школа у Грчкој, према новом закону „Успостављање музичких школа“.

Иако је на почетку имала само једну класу (средња школа) у првој години, град је одмах подржао њихове жеље и активности. Ученици Волоса који су показали велико интересовање за музичко образовање, брзо су учинили школу великом. Данас броји више од 500 деце са више од 120 наставника.

То је школа која се истовремено креће на две осовине образовног рада, општег образовања и музичке едукације. Она спроводи културне програме, спроводи иновативне акције и учествује у догађајима у сарадњи са локалним телима и удружењима.

Од оснивања учествују у музичким и културним дешавањима града. Током протеклих година, Музичка школа Волос одржала је наступе не само у Грчкој, већ и у иностранству. Са разноврсним програмима, ученици увек нешто посебно понуде и привлаче ширу публику. Увек су моћан медиј изражавања и комуникације негујући музичку уметност на класичним и националним инструментима и разноликог репертоара (Ианнис Маркопоулос, Микис Тхеодоракис, Ставрос Ксарцхакос, Георге Даларас, Никос Ксилоури итд.)

Делић атмосфере са концерта можете погледати ОВДЕ