Музика за душу, концерт садашњих и бивших ученика Ане Јовановић

У Свечаној сали Дома Војске у Београду, 28. маја 2021. године одржан је концерт садашњих и бивших ученика проф. Ане Јовановић на концерту који је реализован у сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“. На програму „Концерта за душу“, како је гласио његов назив, била су најатрактивнија дела вокалне уметности и најлепше арије из оперског репертоара.

Уз оркестар Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, солисткиње су биле некадашње ученице Средње музичке школе „Коста Манојловић“, из класе професорке Ане Јовановић: сопрани Милана Продановић и Катарина Новчић, студенткиње престижног Универзитета за музику и извођачке уметности у Бечу и Јана Момировић, мецосопран, сада на школовању на Ченгду универзитету у Кини. Оркестар је наступио под диригентском палицом Дијане Цветковић.

На концерту су учествовали и садашњи ученици професорке Јовановић, Ања Толимир, Ива Лаштро, Дуња Дугоњић, Стефан Ћалић и Ален Поповић. Клавирски сарадник био је професор Стеван Врца, а гост концерта Димитрије Петровић, хармоника.

Публика је уживала у музици за душу, испративши све нумере бурним аплаузом, а посебно арије Мими из Пучинијеве опере „Боеми“, Розине из Росинијевог „Севиљског берберина“ и Зерлине из Моцартовог „Дон Ђованија“.

Прелепу атмосферу у Свечаној сали Дома Војске, попуњеној колико су то дозволиле тренутне епидемиолошке мере, улепшао је и плесни пар Марија Шћекић и Борис Ђуричић из плесне школе „Танго натурал“.

Честитамо на дивном концерту!