На једанаестом такмичењу СРПСКА СОЛО ПЕСМА у Младеновцу ученици соло певања из класе мр Светлане Вранић са клавирском сарадницом мр Миленом Малеш освојили су 5 првих награда у 5 различитих категорија. То су:

Лазар Кинђић, 1. разред ОМШ

Магдалена Турудић, 1. разред ОМШ

Петра Ђорђев, 2. разред ОМШ

Јана Михајловић, 3. разред ОМШ

Софија Лукић, 1. разред СМШ

 

На јубиларном 25. међународном такмичењу соло певача „Никола Цвејић“ у Руми, једном од најпрестижнијих вокалних такмичења у нашој земљи, представници наше школе дошли су у највећем броју. Из класе проф. Ненада Ненића са клавирском сарадницом мр Хеленим Гавроском ученици су освојили:

Софија Јовановић, трећу награду;

Ана Томић, прву награду;

Наталија Платиша, прву награду и

Давид Сурдановић, трећу награду.

Из класе мр Светлане Вранић са клавирском сарадницом мр Миленом Малеш ученици су освојили:

Лазар Кинђић, другу награду;

Магдалена Турудић, другу награду;

Јана Михајловић, трећу награду и

Софија Лукић, прву награду.

Чланови жирија из Немачке, Словеније, Хрватске, Бугарске и Србије, са почасним председником Одбора и Такмичења, професором емеритусом, примадоном Радмилом Бакочевић. Такмичари су дошли из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске, Македоније и Србије. Такмичење је од ове године подигнуто у други ранг по Стандардима за категоризацију такмичења при Заједници музичких и балетских школа Србије захваљујући изузетној сарадњи колега професора соло певања на свим нивоима. Овогодишње јубиларно такмичење је протекло у свечаној атмосфери са прегршт значајних награда за победнике од многобројних спонзора, подржавалаца и љубитеља вокалне музике и опере. Сусрели смо се са некадашњим пријатељима са студија, професорима у пензији, нашима који живе и раде у свету, новим пријатељима, младим надама. Захваљујемо домаћинима, организаторима и честитамо нашим ученицима на великом успеху!

 

„Види свет очима музике“