У Народном музеју у Београду 21. априла 2024. одржан је Солистички концерт Михајла Ћосића – у склопу циклуса концерата поводом 30 година педагошког рада проф. Данијеле Ракић.
Михајло Ћосић (3. разред СМШ из класе проф. Данијеле Ракић) је са непуних седамнаест година одржао свој први солистички концерт. Михајло је тренутно један од најперспективнијих младих уметника у својој генерацији, добитник многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима.
На концерту су као гости наступили и ученици из класе проф. Данијеле Ракић: Лазар Јончић – 4. разред СМШ, дуо «Империјал» (Михајло Ћосић 3. разред СМШ и Андрија Петричевић 2. разред СМШ), дуо «Балкан» (Михајло Ћосић 3. СМШ и Лазар Јончић 4. разред СМШ).
Пред препуном салом изведена су дела како оригинално написана за хармонику тако и транскрибована дела. Публика је громогласним аплаузима поздравила младе уметнике.
Обзиром да је Народни музеј у време концерта био пун страних држављана, многи су и лично после биса пришли да честитају Михајлу и да се фотографишу са њим.
Честитамо!
„Види свет очима музике“