Пред сам почетак нове школске године лепе вести стигле су нам из Аустралије. Ученици наше школе, на интернационалном такмичењу „Australian International AATA Music Championships and Festival 2020.“ остварили су леп успех.

Прву награду, треће место у категорији учесника старости до 20 година, освојио је Лука Симовић из класе проф. Данијеле Ракић.

Другу награду, сребро, у својој категорији освојио је Петар Андрић из класе проф. Блаженке Биочић.

Треће награде, бронзе, у својим категоријама припале су Димитрију Андрићу, из класе проф. Биочић Блаженке и Јовану Томићу из класе проф. Данијеле Ракић.

Фестивал са традицијом од 26 година одржан је од 23. до 28. августа у организацији Аустралијске асоцијације хармоникаша, први пут у онлајн формату, а наступили су учесници из 15 земаља. Категорије у којима су наступили наши такмичари биле су са заиста великим бројем учесника и веома озбиљних кандидата, махом из Русије и Кине. Поносни смо и пресрећни оствареним пласманом наших ученика који су вредно радили у тешком условима онлајн наставе и направили снимке којима су достојно презентовали себе и школу.

 

ЧЕСТИТАМО!!!

 

„Види свет очима музике“