На међународном такмичењу камерне музике „Мита Топаловић“, одржаном 12.03.2022. у МШ „Јован Бандур“ у Панчеву, квартет Нова визија је у веома јакој конкуренцији освојио је ПРВУ НАГРАДУ са високим бројем поена 98.57. Квартет је у класи проф. Данијеле Ракић, чланови квартета су Маја Блануша 2. разред СМШ, Лазар Симовић 2. разред СМШ, Лазар Јончић 2. разред СМШ и Петровић Димитрије 3. разред СМШ.

Такође, ансамбл „Флаутиссимо“ (уметнички руководилац проф. Александар Буркерт) је остварио изузетан наступ на такмичењу „Мита Топаловић“ у Панчеву и освојио I награду са освојених 94,62 поена!

A на овогодишњем 12. Такмичењу младих нада “Мита Топаловић“ у соло певању, које је одржано 5 и 6. марта у МШ“Јован Бандур“ у Панчеву, наступило је 14 певача са одсека соло певања.

Као и сваке године, дочекани смо од стране љубазних домаћина симболичним даровима добродошлице, напицима и послужењем. Услови такмичења и сатница су максимално испоштовани и имали смо одличне услове, уз примену свих епидемиолошких мера.

Жири је био састављен од свих професора са такмичења а ове године уведена је и категорија за студенте. Наши ученици су били врло примећени и остварили запажене резултате, што показује колико овај одсек вредно ради. Остварени су следећи резултати:

Михајловић Јана, I-8 награда
Лончар Јована, I-7 награда
Перишић Нина, I-1 – 100 бодова
класа: Светлана Вранић
клавирска сарадња: Милена Малеш
Кирћански Алавања Нађа, I-9 награда
Дедијер Наталија, II-3 награда
Голеш Алиса, I-1 награда
Толимир Ања, I-2 награда
класа: Ана Јовановић
клавирска сарадња: Хелена Гавроска
Стојановић Лука, I-1 награда
Томић Ана, I-2 награда
Антонијевић Павле, I-1 награда
Платиша Наталија, I-2 награда
Сурдановић Давид, лауреат СМШ за мушки глас
Недељковић Силвија, I-3 награда
Пејић Теодора, I-1 награда
класа: Ненад Ненић
клавирска сарадња: Хелена Гавровска
Честитамо и ученицима и професорима на залагању и надамо се лепом пласману на предстојећем Републичком такмичењу!

„Види свет очима музике“