У оквиру циклуса концерата Земунске музичке вечери 11. маја 2024. у Свечаној сали наше школе наступио је Бродски хармоникашки оркестар Bela pl. Panthy из Славонског Брода, Хрватска. Овим оркестром руководи госпођа Сања Нухановић.
 
Током 50 година постојања оркестар је наступио на многим такмичењима и на музичко-сценским пројектима у Хрватској, Италији, Мађарској, Немачкој, Пољској, Словачкој, Чешкој и Светском Трофеју. Добитник је многих награда и признања. Квалитет и уметнички домети овог оркестра су забележени и у документарном филму и у монографији поводом 50 година постојања.
 
Гост концерта, а уједно и домаћин био је оркестар хармоника „КостаМан“ којим руководи проф. Б. Биочић. Током седам година постојања оркестар је освојио изузетне резултате у Србији, Латвији, Русији, Хрватској, Аустралији, Светском Трофеју. Наступао је у најпрестижнијим концертним салама у Србији, на Крфу и у телевизијским емисијама.
 
Значај овог концерта је наставак вишегодишње професорске сарадње, афирмација културе двеју земаља што је резултирало извођењем две заједничке нумере, са близу педесет извођача на сцени.
 
На концерту је премијерно изведено дело Ф. Мехића „Босански менует“.
 
Публика је са одушевљењем, дугим аплаузима и бисевима поздравила учеснике овог музичког догађаја.
 
 
„Види свет очима музике“