У великој сали Градске општине Земун 11. и 12. јула уприличене су свечаности на којима су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна и заслужним просветним радницима уручене награде.
Ове године је Градска општина Земун наградила 265 основца, 193 средњошколца и 132 наставника и професора. Својим успешним менторским радом 82 наставника основних и 50 професора средњих школа награђени су признањима, којима им заједница указује поштовање на значајном унапређењу образовања.
Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе, добитнике дипломе Корнелије Станковић, награђене на међународним и републичким такмичењима и заслужне просветне раднике поздравио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, пожелевши им да и надаље буду најбољи међу најбољима.
”Могу да вам се захвалим на постигнутим резултатима, да похвалим што сте ове године још успешнији него претходне, пожелим вам срећу у даљем школовању и да наставите како сте започели. Општина ће са своје стране учинити све да Земун постане још боље место за живот и, наравно, школовање”, рекао је у свом обраћању заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак.
Успех у даљем школовању су им пожелели и награде уручили чланови Већа ГО Земун Ђорђе Дукић и Драган Матијевић.
Оно што је ученицима школе од изузетног значаја је што се на овај начин развија осећај припадности појединца у заједници, те се подстичу да граде и делују активно у подручју уметности и културе, јер су њихови напори промовисани као примери добре праксе од стране ГО Земун. Не ради се само о већ традиционалном награђивању ученика крајем школске године, успеси ученика се прате и промовишу током целе године, о чему сведоче бројне објаве на званичној интернет страни ГО Земун, као и у штампаним и другим електронском медијима.
Захваљујемо се ГО Земун на указаној подршци, а ми обећавамо да ћемо се потрудити да остварено надмашимо већ у следећој школској години!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Види свет очима музике“