У циљу промоције и развоја инклузивног музичког образовања ученици наше школе су, на позив Удрузења за едукацију и промоцију културе и умјетности „Музика“ из Сарајева, учествовали на концерту у „Бошњачком Институту“ у Сарајеву, 24. маја ове године. Покровитељи концерта су биле Амбасаде Француске И Холандије у Босни И Херцеговини. Њихови амбасадори присуствовали су концерту, као И организатор Жељка Андрић, председник Удружења.

Пијанисти ИСКРА МИЛЕНКОВИЋ, 6.разред ОМШ у класи Марије Јовановић и ЛУКА БОГАВАЦ, 2.разред СМШ у класи Војина Милановића, уз подршку професорке Ане Ђорђевић својим емотивним наступом одушевили су публику.

Искра Миленковић и Лука Богавац, који се образују по инклузивном програму школе, показали су својом музиком да ниједан недостатак не мора бити препрека за врхунска остварења. Публика је уживала у композицијама: Бетовена, Шопена, Скарлатија, Баха, Прокофијева, Мокрањца, Тајчевића… Громогласним аплаузима и позивима на бис, публика је наградила ентузјазам и емоције изводјача.

У опушеној атмосфери и пријатељском разговору после концерта, размењена су искуства и указано је на значај подршке у образовању деце са различитостима у развоју. Такодје је константовано да баш та различитост и индивидуалност Свет чине лепшим И непоновљивим. Концертом је послата изузетно важна порука да велика жеља, воља и љубав могу превазићи сваки недостатак и достићи сваки животни циљ.

Музичка школа „Коста Манојловић“ која је предводник у инклузији више од 40 година, подржала је одлазак ученика на концерт. Овом сарадњом показала је спремност да своја искуства и ресурсе на пољу инклузије, понуди и другима, како би помогли деци не само у Србији вец и у региону.