Светлана Крстић била је ученик основне и средње школе „Коста Манојловић“ у класи порфесорке Љиљане Лукић. Такође је своју педагошку каријеру започела у нашој школи.

Дипломирала је и магистрирала на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Андреје Прегера.
Као солиста и камерни музичар, наступала је у свим репрезентативним салама у Београду (Музичка галерија и Велика дворана Задужбине Илије М. Коларца, Атриум Народног музеја, галерија Културног центра Београда, Галерија Српске академије наука и уметности, Галерија Прогрес, Центар лепих уметности Гуарнериус, Сала Етнографског музеја, Сала Београдске филхармоније, Павиљон Цвијете Зузорић, Новом Саду, Прагу, Сремској Митровици, Крагујевцу, Cap-Sante-у, Монтреалу. Учествовала је на фестивалима НОМУС у Новом Саду, ОКТОХ у Крагујевцу и остварила је низ снимака и гостовања за РТС , ТВ Нови Сад и Радио Канада.
Лауреат је првог ЕПТА пијанистичког конкурса одржаног у Београду 1997. године у категорији клавир, као и добитник специјалне награде за клавирску сарадњу на истом конкурсу.
Током вишегодишњег боравка у Монтреалу, деловала је као уметнички сарадник при факултетима МcGill и Cоncорdiа. Сарађивала је са уметницима као што су Gerda Findeisen, Liselun Аdams, Аmtonio Lusu, Dihie Rосс-Neill, Robert Savoie.
Поред концертне делатности, била је ангажована  и као клавирски педагог. Предавала је на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Програм концерта можете погледати ОВДЕ.