МУЗИЧКА ШКОЛА „Коста Манојловић“ са задовољством Вас позива
НА МАСТЕРКЛАС КАРОЛИНЕ БЕТЕР

“Приступ барокном музичком делу“
24.априла 2017. у Великој сали наше школе, Немањина 9, ЗЕМУН
од 10 до 16 часова, улаз је слободан
Каролина је флаутисткиња на историјским инструментима (блок и траверзо флауте)
од почетка свог музичког школовања у Немачкој и Холандији,
са успешном каријером у тој области као и у савременој музици,
на занимљивој релацији Немачка-Холандија-Србија-САД.


Овај једнодневни мастерклас првенствено је усмерен на
„историјски утемељену интерпретацију“ музике 17. и 18. века,
као такав намењен је свим музичарима,
са акцентом на флаутисте, дуваче уопште и певаче
с обзиром на специфични део „даха“ као средства израза.

Садржи теоријски део: предавање и упознавање са историјским флаутама,приступом стилу и нотацији, артикулацијама, орнаментиком итд;
И практични део: рад са ученицима из МШ „Коста Манојловић“
Контакт за додатне информације:
063 8459 847 Тијана Крстић

БИОРАФИЈА

 

Каролина Бäтер рођена је и одрасла у Диселдорфу у Немачкој од оца Немца и мајке Српкиње. Магистрирала је блок флауту у класи професора Walter van Hauwe на Конзерваториуму у Амстердаму и дипломирала траверзо флауту у класи професора Бартолт Куијкена на Краљевском Конзерваториуму у Хагу (Холандија). Специјализовала се за извођење камерне музике на историјским инструментима. Добитница је награда на међународном такмичењу за савремену камерну музику Гаудеамус у Ротердаму, међународном такмичењу Пендерецки у Кракову, ЗОНТА-награде за Немачко музичко такмичење у Бону и вишеструка добитница награда на такмичењима за музичку омладину у Немачкој. Као стални члан холандских ансамбала МАЕ, The Roentgen Connection и као солиста, Каролина Бäтер свирала је на концертима широм западне Европе, Русије и Америке. Имала је наступе на интернацијоналним фестивалима као што су: Musica Polonica Nova, November Music, Making New Waves, Over’t IJ Festival, Musica Antiqua Perast, Huddersfield Contemporary Music Festival, Aldeburgh Chamber Music Festival, Dny klawesyn Wroclaw, Gaudeamus Festival Amsterdam, Wien Modern, Klang Köln, März Musik Berlin, Incubate Festival, Gaudeamusweek, Red Ear Festival Rotterdam, Festival Harfe, Piccolo Spoleto Festival Charleston, Festival Rane Muzike Beograd, Tribina Kompozitora, BEMUS), Sügisfest Tallinn….
Снимила је више аудио ЦД-а за издавачке куће Линдоро, unsounds i konkurrent. Каролина Бäтер је учествовала у продукцијама холандских позоришта De Veenfabriek i Het Veemtheater и немачког ансамбла Andcompany из Берлина.
Од 2011. године је члан барокног оркестра из САД New Trinity Baroque, који води диригент и чембалиста Предраг Госта. Такође је члан Барокног оркестра Београдског фестивала за рану музику и Нове Београдске опере. Од 2012. године Каролина Бäтер је члан колектива за савремену музику Студио 6 и барокног ансамбла Анонимус, а редовно наступа и са ансамблом Београдски Барок. Од 2014. сарађује са лаутистом Едином Карамазовим.
У сарадњи са музичким факултетима у Амстердаму, Ротердаму, Београду, Будимпешти и Бирмингему Каролина Бäтер је држала предавања и уметничке радионице студентима композиције и барокне флауте. Од 2012. године реализује семинаре и мастеркласе у циљу промовисања ,,историјски информисане интерпретације” на ФМУ у Београду,Belgrade Baroque Academy и у музичким школама у Београду, Пожаревцу и Новом Саду.