28.01.2016. хор ОМШ на челу са диригенткињом проф. Иваном Бусанчић је јавно наступио у клубу пензионера „ Драгиша Ћирић “ у Земуну. Разлог је био предлог за успостављањем сарадње између музичке школе „ Коста Манојловић “ и РЈ Дневни центри и клубови Геронтолошког центра Београд.

У октобру 2015 на територији Градске општине Земун отворен је први клуб за старије суграђане. Овај клуб је изразио жељу да се обележи слава Св. Сава у оквиру литерарног дружења њихових чланова. Зато су упутили позив хору основне музичке школе „ Коста Манојловић “ да изведу химну Св. Сави. Хор ОМШ се радо одазвао том позиву.

Програм је почео у 14.00 . Хор ОМШ је пред многобројном публиком отпевао химну Св. Сави и тиме указао поштовање према старијој популацији којој овакви догађаји много значе. Пензионери су били одушевљени наступом хора ОМШ. У знак захвалности чланови литерарне групе су одрецитовали неколико песама. Овим чином је и званично успостављена корелација између наше музичке школе „ Коста Манојловић “ и једног од клубова Геронтолошког центра Београда – клуба „Драгиша Ћирић “.

проф. Ивана Бусанчић