Поштовани,

Задовољство ми је поделити радост са Вама и обавестити Вас о сјајним резултатима које су наши ученици постигли и на 45. Међународном сусрету хармоникаша у Пули. На овом великом такмичењу се окупило више од 500 учесника из 15 земаља који су наступили у 11 солистичких категорија, три категорије камерних састава и четири категорије оркестара.

У таквој конкуренцији, Оркестар хармоника Костаман под диригентском палицом професорице Блаженке Биочић још једном је оставио снажан утисак на и жири и публику за шта му је додељен највећи број бодова у свим оркестарским категоријама и чак три престижна пехара, за:

  • Прво место у старосној категорији оркестара средње школе
  • освојени Куп града Пуле и Велики прелазни Куп града Пуле за најбољи оркестар унутар свих категорија које су наступили на овом Сусрету хармоникаша.

Важно је рећи да Велики прелазни куп града Пуле представља посебно значајно признање укупним победницима такмичења које се у правило додељивало старијим категоријама. Међутим, први пут у историји овог такмичења, а оно траје од давне 1964. године, припало је средњошколцима, оркестру наше Музичке школе „Коста Манојловић“ из Земуна и стигао у Београд.

Такође, Петар Андрић и Димитрије Андрић наша два ученика основне музичке школе из класе професорке Блаженка Биочић, такмичили су се у соло категоријама, успешно наступили и освојили вредне друге награде.

Као првопласирани оркестар, наступили смо на завршном концерту победника фестивала и наишли на сјајан пријем публике. Делић атмосфере са концерта и реакцију публике можете погледати на линку који шаљем. Упркос лошем снимку, желела сам да поделим ово са вама.

https://www.youtube.com/watch?v=rZrEJaLkSF8

Снимак једне композиције из такмичарског дела програма можете чути на овом линку:

https://www.youtube.com/watch?v=cPah4sDboio

Ученици су се показали као прави амбасадори наше младости. Поред похвала у професионалном смислу многи су приметили како су наша деца топла, отворена, насмејана, културна и васпитана а мене су овакви коментари још више испунили поносом.

Прилику да нас чујете уживо имаћете на концерту школе на Коларцу, 7. јуна, на којем ћемо се представити заједно са другим награђиваним ученицима током ове школске године.

У име оркестра Костаман, родитеља и школе желим да захвалим на подршци „Фондацији Заједно за младе – проф др Даница Грујичић“ и општини Земун.

Професор Блаженка Биочић