КОНЦЕРТНА ДЕЛАТНОСТ
 
 
Концерт на Ади Циганлији
 
 
Ученици наше школе, Петар и Димитрије Андрић, Алиса Голеш, Нађа Здравески, Лазар Јончић и Лазар Симовић, из класа професора Блаженке Биочић, Олге Малевић Ђорђевић и Данијеле Ракић, настављају са концертним активностима и након завршетка наставне школске године.
У недељу, 11. јуна 2023. године, представили су се на Десетом спортском сабрању Свете Србије у оквиру музичког дела програма, на великој бини на Ади Циганлији.
Овај догађај је окупио децу из свих земаља региона, Грузије и Грчке а пројекат је спортског, породичног, духовног, дружељубивог, културног, забавног, образовног и патриотског карактера са статусом Манифестације од посебног значаја за Град Београд.
Сви смо имали прилику да, поред наступа и дружења, уживамо у богатом и разноврсном музичком програму и спортским такмичењима која су се одвијала током целог дана.
 
 
НАСТУПИ НА ТАКМИЧЕЊИМА
 
 
„МЛАДИ ВИРТОУЗ“ Београд
 
 
 
На тaкмичењу „Млади виртуоз“, одржаном у Београду у организацији МШ „Петар Коњовић“, 26. мајa 2023. године, наступио је Никола Милошевић, ученик 1. разредa ОМШ, из класе Маје Милосављевић Павловић и освојио 1. награду – 97 поена. 🥇
 
 
 
16. Међународни дечији фестивал – такмичење словенске музике „ХАРМОНИЈА“, Белгород, Русија
 
 
 
Већ традиционално, пети пут за редом ученици из класе проф. Данијеле Ракић су учествовали на такмичењу „Хармонија“ (онлајн формат). Ово такмичење је специфично по томе што се изводе искључиво дела словенских композитора. На такмичењу је учествовало 200 такмичара у разним старосним групама и категоријама из Русије, Србије и Кине. Наши ученици су своју школу и земљу сјајно представили и остварили одличне резултате:
ГРАН ПРИ – апсолутни победници камерних састава 🏆
Квартет „Нова визија“- Блануша Маја 3. разред СМШ, Симовић Лазар 3. разред СМШ, Јончић Лазар 3. разред СМШ и Петровић Димитрије 4. разред СМШ
 
 
ПРВА НАГРАДА
Ћосић Михајло 2. разред СМШ 🥇
 
Честитамо!
 
 
 
 
„Види свет очима музике“