13.05.2017. у 19.30 ч

Свечана сала Музичке школе „Коста Манојловић“

 

Светлана Вранић, сопран

Ана Јовановић, мецосопран

Марко Живковић, тенор

Ненад Ненић, баритон

Мери Бојић Радојчић, клавир

Јасна Туцовић, клавир

 

Програм:

Јоханес Брамс

Љубавне песме (Liebeslieder) оп.52

Валцери за клавир четвороручно и певаче ad libitum на стихове из Даумерове „Полидоре“

Нове љубавне песме (NeueLiebeslieder) оп. 65

Валцери за четири гласа и клавир четвороручно на стихове из Даумерове „Полидоре“

 

Биографије:

Светлана Вранић, сопран, је магистар уметности, професор соло певања у МШ Коста Манојловић у Београду. Њени ученици су добитници награда на домаћим и међународним такмичењима. Студирала је Теоретски одсек и Соло певање на ФМУ у Београду. Наступала концерно у земљи и иностранству, снимала за радио и телевизију. Учествовала је у бројним продукцијама Опере и Театра Мадленијанум, затим Опере Народног позоришта. Суделовала је у представи која је проглашена као најбоље извођење у оквиру БЕМУС-а. Награђивана је из фонда Бисерке Цвејић за главне улоге, Јубиларне награде за дугогодишњи уметнички допринос развоју Опере и Тетра Мадленијанум и за изузетна постигнућа у уметничком и педагошком раду МШ Коста Манојловић.

Ана Јовановић, мецосопран, је магистар уметности, професор соло певања у МШ Коста Манојловић у Београду. Њени ученици су добитници великог броја награда на домаћим и међународним такмичењима. Дипломирала је Соло певање на ФМУ, а магистрирала на Академији уметности у Новом Саду. Осим бројних реситала које је одржала широм наше земље и у иностранству, наступала је са значајним симфонијским и камерним саставима (грчког радија ЕРТ, Атине и Солуна, Бургаса и Враца, РТВ Љубљане, Краснојарска, Јаши, Амстердама, Италија) са најпознатијим светским диригентима, као дугогодишњи солиста мешовитог хора РТС. Снимала за ЈРТ, РТС, РТНС, РТВ Приштина и грчку ЕРТ.

Марко Живковић, тенор, је завршио МШ Коста Манојловић у Београду (кл.проф.Ненад Ненић). Студент је соло певања на ФМУ у Београду (кл.проф.Никола Мијаиловић). Добитник је многих награда на такмичењима. Похађао је мастеркласове Јасмине Трумбеташ Петровић, Давида Бижића, Ђорђа Нешића, Клаудије Виске, Предрага Госте и Маријане Мијановић. Члан је и солиста хора Viva Vox,  ангажован је као солиста у Опери и Тетру Мадленијанум, а у Народном Позоришту у Београду као хорски певач. У оквиру пројекта Опероса организације, наступио је у опери Тако чине све В.А.Моцарта 2015. Наступио је два пута као солиста са Београдском филхармонијом, као и на концерту Бизарте 2015. године.

Ненад Ненић, баритон, је дипломирани соло певач, професор соло певања у МШ Коста Манојловић у Београду. Његови ученици су добитници великог броја награда на домаћим и међународним такмичењима. Студирао је Соло певање на ФМУ у Београду. Награђиван је из фонда Александра Трифуновић, стекао диплому оперског студија београдске Опере. Похађао је курсеве код Маестра Римске опере Карла Вентуре и енглеског сопрана Полин Тинзли. У Опери Народног позоришта у Београду и Опери и Театру Мадленијанум је остварио бројне улоге. Био је дугогодишњи сарадник и солиста Уметничког ансамбла Војске Југославије. Члан је Удружења музичких уметника Србије (УМУС).

Мери Бојић Радојчић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Ради као самостални уметнички сарадник на Катедри за дувачке инструменте на ФМУ у Београду. У досадашњој концертној каријери и међународним пројектима сарађивала је са светски признатим уметницима. Била је учесник на Међународним трибинама композитора, Београдском међународном Чело фесту, манифестацији Будва град театар, Флаута Фесту у Београду. Више пута је ангажована као официјелни пијаниста на Међународним такмичењима Петар Коњовић, Jeunesse musicale у Београду и Међународном такмичењу Антон Еберст. Бивши је ученик и клавирски сарадник МШ Коста Манојловић у Београду.

Јасна Туцовић је дипломирала и магистрирала клавир на ФМУ у Београду. Специјализирала је и докторирала из области камерне музике, што је данас основно поље њеног уметничког деловања као ванредног професора на Катедри за камерну музику ФМУ у Београду. Усавршавала се на мајсторским курсевима Владимира Петровича Чинаева, Паула Гулде и Павела Нерсесјана. Сарађивала је у разноврсним ансамблима са неким од најистакнутијих уметника са ових простора. Наступала је на концертима широм Србије и иностранству, на важним фестивалима у региону као што су БЕМУС, Будва град театар, Мермер и звуци, Мокрањчеви дани, Трибина композитора у Београду и Controcanto у Риму.