Понедељак 18. септембар у 19.30 часова

Сала музичке школе „Коста Манојловић“ у Земуну
Маријана Јосиповић Мирковић- Флаута
Марија Васић- Флаута
Анђелка Симикић- Клавир

Маријана Јосиповић Мирковић – флаута
Рођена је 1979. Године у Новом Саду. Основно музичко образовање стекла је у Музичкој школи „Стеван Христић“ у Бачкој Паланци, у класи проф. Ладислава Хајнца. Након тога бира музику као животни позив И даље школовање наставља у средњој музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду, коју завршава као ученик генерације у класи проф. Мирјане Грлић. Основне студије на Академији уметности у Новом Саду завршила је за три године у класи проф. Лауре Леваи – Аксин, у чијој је класи 2009. Године стекла и звање магистра уметности. Похађала је мајсторске курсеве Јаноша Балинта, Софи Шерије и Ицеша Гергеља .
Бројне су награде које су јој као флаутисти додељене током школовања. Најзначајније су специјална прва награда на Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ (1998. год.), прва награда на Републичком такмичењу (2001. год.), прва награда на Фестивалу флаутиста у Ваљеву (1999,2001,2002.год.). Била је полуфиналиста Интернационалног такмичења које организује Јапански културни центар за високу уметност из Такасакија, а које је 1997. Године одржано у Кракову (Пољска).
Њено ангажовање као камерног музичара такође је крунисано великим бројем признања од којих се посебно издваја трећа награда на Интернационалном такмичењу у Балашађармату (Мађарска, 1998. год.), категорија – трио флаута, прва награда на Републичком такмичењу, категорија–трио флаута (1999.год.), Награда за најбољу интерпретацију савременог музичког дела у категорији камерних дуа (флаута – хармоника) на Међународном такмичењу у Клингенталу (Немачка,2000.год.), прва награда на 31. Међународном сусрету хармоникаша у Пули, категорија камерних састава (дуо флаута – хармоника, 2005. год.). Велику љубав према камерној музици наставила је да негује у оквиру камерног дуа „Уницо“ (флаута – хармоника), у којем наступа са својим супругом.
На основу врхунских резултата и постигнућа, као ученику средње школе додељена јој је повеља „Новосадски анђео“. Два пута су јој додељиване награде Универзитета у Новом Саду (2001. и 2003.год.). На предлог Академије уметности као изузетном студенту додељена јој је наградна стипендија Владе Републике Србије (2002. год.), а исте године добила је и наградну стипендију Краљевине Норвешке. Била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка.
Наступала је на концертима у земљи и иностранству и учествовала у снимањима радиоителевизијских емисија. Као солиста је наступала са оркестром Академије уметности, а као оркестарски музичар у Војвођанским симфоничарима и Симфонијском оркестру југоисточне Европе.
Још као студент 2002. Године добија позив да предаје флауту у Основној музичкој школи „СтеванХристић“ уБачкојПаланци, у којој је и сама направила прве музичке кораке. Неизмерну лјубав према музици исвом инструменту преноси на своје ученике, добитнике бројних награда на републичким и међународним такмичењима, који су јој и данас највећи мотив и непресушна инспирација за рад. Добитница је признања за изузетне резултате на полју музике и музичке педагогије.
Од 2005 – 2007. Године била је стручни сарадник на Академији уметности у Новом Саду, у класи проф. Лауре Леваи Аксин.
Тренутно је запослена каопрофесор флауте у Музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду. Оснивач је Музичког центра „Орфеј“ у оквиру којег руководи дечијим хором „Орфеј“ и предаје у музичким радионицама. Безгранична љубав према свом позиву и деци били су повод настанка њених ауторских дечијих композиција.

На конкурсу Министарстве просвете, науке и технолошког развоја изабрана је за саветника – спољног сарадниказа период од 2017 до 2019. године.

Марија Васић – флаута
Рођена је 1978 .године у Новом Саду, где је завршила нижу и средњу Музичку школу “Исидор Бајић” у класи проф. Радмиле Ракин Мартиновић и Јасне Марковић-Вујановић. На Академији уметности у Новом Саду дипломирала је у класи проф. Маријана Егића, а потом на Одсеку за камерну музику у класи проф. Соње Антунић завршила је специјалистицке студије.
Током школовања освајала је награде на републичким и међународним такмичењима као солиста и члан камерних ансамбала. Похађала је семинаре код проф. Јурија Должикова и Андраша Кањуа
Од 2003. године је запослена у Оркестру Опере Српског народног позоришта у Новом Саду, а од 2008. године је и члан Војвођанских симфоничара, а сада и Војвођанског симфонијског оркестра. Свирала је и у Народном оркестру Радио телевизије Војводина, Зрењанинској филхармонији, Војвођанском камерном оркестру, Камерном оркестру „Орфелин”.

Анђелка Симикић –клавир
Рођена је у Београду. Основно музичко образовање стекла је као ванредни ученик. Средњу музичку школу „Исидор Бајић“ у Новом Саду завршила је у класи проф. Билјане Дабић. Студије на Академији уметности у Новом Саду започиње у класи проф. Кемала Гекића а наставља, дипломира И магистрира у класи проф. Ирис Кобал.
Током школовања похађала је бројне мајсторске курсеве радећи са еминентним пијанистима И педагозима као што су проф. Кемал Гекић, проф. Арбо Валдма, проф. Рита Кинка, проф. Ирина Куликова (Москва), проф. Душан Трбојевић, проф. Ирис Кобал, проф. Алан Фрасер, проф. Владимир Огарков И други. Наступала је као солиста са оркестром Академије уметности И маестром Младеном Јагуштом, оркестром Српског народног позоришта а веома занимљиво искуство била је сарадња са Тамбурашким оркестром под вођством проф. Зорана Мулића. Тада започиње сарадњу И са балетом Српског народног позоришта у Новом Саду. Бројна гостовања, ауторске вечери И гала концерти резултирали су видео И аудио записима, међу којима је и „Мала свита“ из балета „Избирачица“ Зорана Мулића са оркестром Академије уметности, која је уврштена у ЦД издање Музичке Омладине Новог Сада – НОМУС 30 годинаи 210 минута, једне од најзначајнијих манифестација класичне музике у Србији.
Педагошким радом почела је да се бави још током студија у Балетској школи у Новом Саду када И открива праву лепоту овог позива. У потрази за далјим усавршавањем уписује магистарске студије у класи проф. Ирис Кобал на Академији уметности у Новом Саду И похађа стручне семинаре И предавања, који се баве развојем клавирске педагогије проф. Мирославе Лили Петровић, проф. Наталије Томић, проф. Ирине Воро, проф. Mia Hyness, проф. Gary Ingle, проф.Dale Wheeler, проф. . David Sharpe и др. Лепота камерног музицирања И сарадња са различитим инструментима И врсним солистима донела је наступе у земљи И иностранству.Тај облик усавршавања И сада сматра врло значајним И корисним у свом педагошком раду. Сарађивала је као демонстратор наставе клавира у класи проф. Ирис Кобал а као клавирски сарадник радилa је на дувачком одсеку класе проф. Николе Срдића, на Академији уметности у Новом Саду.
Као професор клавира у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду стално је запослена од 2002. Године И од тада предано ради са својим ученицима, што је доказала бројним наградама на домаћим И иностраним такмичењима (Републичко такмичење, Међународни фестивал младих пијаниста Шабац, Међународно такмичење „ДаворинЈенко“ Београд, „ПетарКоњовић“ Београд, Такмичење младих пијаниста Зрењанин, Пијанистичко такмичење „Славенски“ НовиСад, Дечји фестивал „Златно Звонце“ Нови Сад, „Николај Рубинштајн“ Париз . . .) .
Инструктор је практичне наставе АБРСМ ((Associated Board of the Royal School sof music) чију лиценцу поседује за рад на територији југоисточне Европе. Члан је такмичарско-организационог одбора Пијанистичког такмичења „Славенски“ од његовог оснивања.

 

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА:

1.А. Вивалди: Концерт d – moll Оп. 3, Бр.11(РВ565)

Алегро
Ларго
Алегро

2. Ф. Гoберт: Дивертименто Греk

3. Ф. Кухлау: Гранд Трио G – dur, Оп. 119

Алегро модерато
Адађо патетиkо
Рондо алегро

4. Ф. Доплер: Анданте и Рондо Оп. 25

5. И. Kларк: Маjа

6. Г. Шокер: Три игре за де флауте и клавир