Добродошли на ЗЕМУНСКЕ МУЗИЧКЕ ВЕЧЕРИ. Наступа пијаниста Давуд Веснић, ФМУ Београд из класе Проф. Маје Рајковић. Свечана сала школе, уторак 20. јун у 19:00. Улаз је слободан.

ПРОГРАМ:

Ј. С. Бах: Прелудијум и фуга бе мол (I свеска ДТК)

Л. ван Бетовен: Соната оп. 110 бр. 31,  Ас дур

Moderato cantabile

Allegro molto

Adagio ma non troppo – Allegro ma non troppo

ПАУЗА

Ф. Шопен: Балада оп. 52 бр. 4, еф мол

Д. Деспић: Ноктурно

А. Скрјабин: Poeme Vers la flamme

 

Давуд Веснић (рођен 23.03.1999. у Новом Пазару) је студент клавира на првој години мастер студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић. Свирање клавира је започео од средње школе. Средњошколско образовање клавира је почео у Новом Пазару у СМШ у класи проф. Дијане Вујовић, а четврту годину завршио у средњој музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну у класи проф. Дине Хаџиомеровић.
Основне академске студије је завршио у класи проф. Наташе Митровић. Осам година свирања клавира донело му је добре резулате на интернационалним такмичењима која су одржана 2018. године. Освојио је бројне награде од којих су значајне на: 23. Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ (прва награда, лауреат), 5. Интернационалном такмичењу у Смедереву (прва награда, 97 поена), 22. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу (прва награда, 95 поена), Интернационалном музичком фестивалу „Sirmium music fest“ у Сремској Митровици (прва награда, лауреат), Републичком такмичењу (прва награда, лауреат), „Меморијал Душан Протић“ у Београду (прва награда), 25. Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу 2021. (прва награда), Интернационалном клавирском такмичењу у Загребу 2021. (прва награда) као и специјална награда за извођење дела Р. Шчедрина.
Факултет музичке уметности у Београду га је одликовао специјалном наградом „Олга Михајловић“ за најталентованијег пијанисту 2021. године.
Био је учесник мастеркласова који су држали еминентни професори из света пијанизма међу којима се убрајају:
Софија Вајан (Париз, Француска), Корделија Хофер-Тојч (Салцбург, Аустрија), Ђузепе Албанезе (Трст, Италија), Јуриј Кот (Украјина), Северињо Ортиз Реј (Виго, Шпанија), Ненад Качар (Загреб, Хрватска), Лидија Бизјак (Париз, Француска), Евгенија Рубинова (Аугсбург, Немачка).
Био је учесник на бројним фестивалима који су се одржавали у Новом Пазару од којих је најзначајнији „World Music Fest Zeman“. Организовао је концерт поводом 149. године рођења Сергеја Рахмањинова, а пројекат је носио назив „Пролећни Весник“, концерт је одржан 1. априла 2022. у Новом Пазару.
Такође је одржао и солистички концерт предвиђен за хуманитарне сврхе.
Самоуки је композитор.
Свирао је и одржао концерте у галеријама и салама задужбине Илије М. Коларца, Cтудентског културног центра (СКЦ), Српске академије наука и уметности (САНУ), АртГет.

 

„Види свет очима музике“