Понедељак, 27.03. и уторак, 28.03. у нашој школи.

Драгутин Младеновић

Рођен у Београду. Средње музичко образовање завршио у Музичкој школи „Мокрањац“, а од 1992. до 1998. године се школовао у Централној средњој специјалној музичкој школи, под патронатом Државног конзерваторијума „Чајковски“ у Москви. Током 1998. уписује студије на Краљевском фламанском конзерваторијуму музике у Антверпену (Белгија), где је 2006. године магистрирао. Драгутин Младеновић је 2007. године магистрирао и на Одеску за савремену музику, код професора Михаила Безвергхног, на Краљевском Фламанском конзерваторијуму музике у Генту (Белгија).

2010. године Драгутин Младеновић је завршио Специјалистичке студије на Одсеку за камерну музику на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Уроша Пешића.
Током школовања похађао је више мајсторских курсева за виолину соло, као и за камерну музику, код професора Каписона (Capuçon), Кавагутија (Kawaguti), Кантурова (Kantourow) и Родалеса (Raudales).

Драгутин Младеновић је добитник прве награде на Републичком такмичењу у Београду (1989) и прве награде на Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду (1993.). Школске 2006.-2007. године био је добитник стипендије „100 најбољих постдипломаца“, коју додељује Фондација за младе таленте Републике Србије. Наступао је као солиста или члан камерних ансамбала у Србији, Холандији, Белгији, Луксембургу, Немачкој, Француској, Јапану и Јужној Америци. Од 2007. године запослен је као професор виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји.

Председник је удружења МУЗИКУС и директор АРЛЕММ манифестације од оснивања истих.