Среда, 22. март у 19.30

Свечана сала музике школе „Коста Манојловић“ у Земуну

Немања Остојић је до сада наступао у 19 земаља Света на четири континента.

Наступао је са оркестрима попут Симфонијског оркестра Билкент, Анкара, Филхармонијског оркестра Бафало, Симфонијског оркестра Алентаун, Гудачима Светог Дјордја, сарађујући са диригентима као што су Лео Брауер, Дијана Витри, Бужор Хоиник, и Џоан Фалета.

Немања је током свог школовања био победник на петнаест највећих међународних такмичења широм света.

Рођен је у Београду и  средњу музичку школу „Коста Манојловић“ завршио је у класи професора Бошка Радојковића. Школовање је наставио на ФМУ у Београду у класи професора Срђана Тошића. Магистарске студије а касније и докторат наставља на Универзитету у Индијани, Блумингтон, уз менторство маестра Ернеста Битетија.

Немања Остојић добро је познат гитарској публици у Београду, као велики таленат и млади виртуоз. Наступао је на Гитар Арт Фестивалу 2004. године када је заменио Џона Вилијамса, на концерту у Сава Центру на коме је дириговао велики Лео Браувер.
Остојић своју виртуозност представља кроз пажљиво одабрана дела, која се протежу од барока, па до најсавременијег музичког стваралаштва. То је изабрани програм који је обележио његову досадашњу каријеру.