Музичка школа „Коста Манојливић“, Земун
• Трајање семинара: 15-17.11.2019.

БИОГРАФИЈА

ДЕНИС МОДРУШАН, ДИРИГЕНТ И ПЕДАГОГ

Студијe хармонике и Студије симфонијског дириговања завршио је на Кијевској Националној музичкој академији „П. И. Чајковски“ у Украјини. Предаје у звању доцента на Музичкој академији у Пули.
Од 1997. до 2001. године стални је диригент Оркестра ИНК-а Пула. Дириговао је Оркестром оперне студије Кијевског Државног конзерваторија, Симф. орк. Радио-телевизије Украјина, Коморним оркестром „Арс Вива“ (Кијев, Украјина), Шефиелдским Симф. орк., Хрватским коморним орк. из Загреба, Вараждинским коморним орк., Ријечким фестивалским коморним орк., Хармоникашким орк. „Станко Миховилић“ из Пуле, Хармоникашким орк. Академије за глазбо Љубљана, Истриа Фоник Оркестром, Академским симфонијским оркестром Свеуч. Ј Добриле у Пули.

Од 2011. до 2014. године води Академски мешовити хор Музичке академије у Пули. Дугогодишњи је диригент Академског хармоникашког оркестра Музичке академије у Пули са којим је остварио многобројне наступе и освојио бројне награде.

Активно се укључио у провођење социјално-глазбених програма за децу и младе у Истри који имају за циљ оснивање симфонијског оркестра младих Истре.


Семинар је намењен ученицима , члановима оркестара хармоника наше школе који ће током ова три дана бити активни учесници.

Сви заинтересовани ученици и професори из других школа, који би желели да присуствују пробама, могу да контактирају проф. Блаженку Биочић путем мејла blazenkabb@gmail.com  како би добили  план рада.

У недељу, у 18 часова планиран је концерт са уводним предавањем професора Модрушана у Свечаној сали наше школе, сви су ДОБРОДОШЛИ!!!