Четвртак, 10. мај у 18 часова
Свечана сала музичке школе „Коста Манојловић“

Дарја Самофалова је завршила мастер и специјалистичке студије на Факултету музичке уметности у Беопграду.

Добитница је награда у земљи и иностранству.

Програм:
J. С. Бах     
Прелудијум и фуга у де-молу (ДТК II)

Л. ван Бетовен          
Соната бр. 21, oп. 53 (Валдштајн)
Allegroconbrio
IntroduzioneAdagiomolto
RondoAllegrettomoderatoPrestissimo

Ф. Шорен                               
Етида у Гес-дуру, oп. 10, бр. 5

Балада у ге-молу, oп. 23, бр. 1

Биографија:
Дарја Самофалова (Београд, 1994) jeпочела музичко образовање у ШОМО ПетарIIПетровић ЊегошуБару у класи мр Маје Басараб. После завршеногIIIразреда Средње музичке школе за таленте Андре Навара у Подгорициjeуписала ФМУ у Београду у класи Нинослава Живковића. Oд 2013. годинеjeукласи проф. Наташе Митровић, у чијој је класи завршила мастер и специјалистичке студије. Добитница је награде фонда Слободанка Милошевић-Савић зaнајбољег студента четврте године и за најбољи постигнут успех из главног предмета у академској 2013/14 години.
Добитница jeнаграданaрепубличким и међународним такмичењима, aиздвајају се награде на XVIIIMeђународном такмичењу младих пијаниста CittadiBarletta (Италија, 2008), VI, VII, XiXIIMeђународном такмичењу младих пијаниста  ДaвoринJeнкo уБеограду, нaXXXVIMузичком фестивалу младих Црне Горе, IIMeђународном такмичењу младих пијаниста Војислав Вучковић уБеограду, XVIIITaкмичењу камерне музике Србије у Лазаревцу, XXIMeђународном такмичењу Петар Коњовић у Београду и на VIMeђународном такмичењу младих пијаниста Youthacademyawards у Риму.
НаступалаjeуБеограду (Задужбина Илије М. Коларца, JДП, ДKЦ, СKЦ, Позоришни музеј, Нaродна библиотека, Aртгет,СAНУ…) и Црној Гори. (KИЦ Будо Томовић, Подгорица,наступила је и у сали Дворца краља Николе у оквиру Meђународног фестивала Бaрски љетопис 2016 и Бaрски љетопис 2017)