У суботу, 10.јуна одржан је у нашој школи солистички концерт Николе Лекића, ученика III разреда смш у класи Иване Тодоровић. На програму су биле Бахова Токата е-мол, Бетовенова „Месечева соната“ и Шубертов Емпромти ф-мол оп.142, али и коmпозиције Х.Bолфа и Моцартова арија из „Фигарове женидбе“ које је отпевала сопран Кристина Мартић уз Николину пратњу, Брахмсов Трио у коме учествују и Марго Ивановић Режак, виолина и Анђела Љубичић, саксофон, дипломци наше школе, а посебан део концертног програма чинила су премијере Николиних ауторских композиција-Фантазија за клавир соло, Соната за виолину и клавир коју је извела Ања Тркуља, уценица III разреда смш и Соната за два клавира коју је Никола одсвирао са својом професорком клавира као тачку изненађења.
Неке од ових ауторских композиција представљене су прошлог месеца на аудицији у САНУ нашем чувеном композитору Ивану Јевтићу и сачињаваће део репертоара Николе Лекића на концерту 10.маја 2018.године у Галерији САНУ. Велику захвалност за дугогодишњу и плодоносну сарадњу у камерном музицирању дугујемо пријатељским класама АНЕ ИЛИЈОСКЕ БОГИЋ и АНЕ ВУЈАДИНОВИЋ и радујемо се новом музичком сусрету са дивним гласовима из класе СВЕТЛАНЕ ВРАНИЋ!Талентоване девојке Кристина, Марго, Ана и Анђела, помогле су нам да овај концерт буде садржајнији, богатији за нове звукове, боје и лепа, млада лица.
По реакцијама бројних слушалаца и утисцима који су се пренели и на наредне дане,публика је прошле суботе у нашој школи провела једно пријатно и емоцијама испуњено вече!