ПРОГРАМ

 Љубица Секулић, харфа

Вера Миланковић:Свети Сава

Свети Ђорђе

Драгана Јовановић:   Виолет – посвећено Љ.Секулић

Алфред Хаселманс:  Извор

Клод Дебиси:            Месечина

 

 Љубица Секулић, виола

Весна Кршић Секулић, клавир

Светислав Божић:     Љубавна тема Владимира и Косаре

Вера Миланковић:    Ноктурно за виолу

Сонатина за виолу и клавир

Сељачка рапсодија – аранжман Љ.Секулић

Драгана Јовановић:  Балада за М

Ларс Ерик Ларсон:    Прерушени Бог – аранжман Љ. Секулић

Јохан С. Свендсен:   Романса

Анте Гргин:               Балада

 

ВЕСНА  КРШИЋ  СЕКУЛИЋ, музички теоретичар, педагог, пијаниста и виолиста,  рођена је 1950. год. у Београду  На Музичкој академији /Факултету музичке уметности  је дипломирала   на клавирском  и теоретском одсеку и магистрирала из области методике наставе солфеђа. Била је професор клавира и камерне музике у Музичкој школи ’’ Јосип Славенски’’ у Београду.  Као редовни професор на  Факултету музичке уметности у Београду  и предаје солфеђо и методику наставе  солфеђа. У њеној класи је дипломирало,  магистрирало, специјализирало и завршило мастер студије 56   сада већ угледних младих педагога. Одржала је педесет семинара за наставнике солфеђа, клавира и камерне музике и написала неколико књига.  Добила је награду Удружења музичких педагога Србије за вишегодишње изразит резултате у настави.

На ФМУ је неколико година предавала и камерну музику  радећи са клавирским дуом.

Наступа у  клавирском дуу са Снежаном Николајевић педесет  година, а поред тога и као  солиста и клавирски сарадник. Неколико година је била члан – виолиста Академског камерног оркестра ’’ Душан Сковран’’  и Гудачког оркестра  ‚‚Collegium Accademicum“

Клавирски дуо  Весна Кршић – Снежана Николајевић  je добитник  награде УМУС-а за најбољи концерт 2010. године. Снимци интерпретација дуа објављени су на неколико ЛП плоча и компакт дискова.

Љубица Секулић је рођена у Београду 1982. године. На Факултету музичке уметности у Београду дипломирала  је харфу 2006. у класи проф. Љиљане Несторовске и виолу 2007.године у класи проф. Дејана Млађеновића. После студија у Београду наставила је студије на Универзитету  у Гетеборгу  ( Шведска ), где је дипломирала виолу у класи проф. Бјорна Сјогрена. Током студија похађала је мајсторке курсеве за виолу код Набуко Имаи и  Хокана Улсона.

 

Од 2003. године члан је Удружења музичких уметника Србије. 2014. и 2016.  наступана фестивалу “Ерик Сати” у Паризу, са реномираним солистима као што су  Миомира Витас, сопран и Константин Богино – пијаниста.У октобру 2016. наступа као солиста на виоли уз пратњу “ Камерног оркестра Арте” у  Шведској. Као камерни музичар имала је част да сарађује са флаутисткињом КристиномКауфелд са којом је 2017.  године одржала дуо концерт у Цркви Краљевске палате у   Стокхолму.2019 наступила је пред шведском краљицом.Већ неколико година наступа на концертима под називом Allwomenaredevine”,који се одржавају поводом дана жена у Стокхолму. На овим концертима Љубица Секулић  сесвесрдно труди да пропагира српске женске композиторе. Концерти су пропраћенидирекним преносом на радију.

 

Љубица  Секулић  је добитник награда на многобројним републичким и савезним такмичењима  ученика и студената, стипендиста Фондације за младе таленте Министарства просвете Србије, као и награде/стипендије из Фондације “Андрус Сандрус Стифтелсе”, награде  Шведске Академијенаука и уметности, награде Интернационалног Ротари удружења итд. Током свогусавршавања на харфи освојила је 10 првих награда на републичким такмичењима уСрбији, као и максималних 100 поена на такмичењу из солфеђа.Наступала је као солиста, камерни музичар и члан оркестара у Србији, Шведској, ЦрнојГори, Босни и Херцеговини, Македонији, Грчкој, Италији, Аустрији, Немачкој, Норвешкој,као и у Сједињеним америчким државама. У Београду редовно  одржава солистичке концерте који су често пропраћени гостовањима на радију и телевизији.

 

Неколико домаћих и страних композитора инспирисала је да компонују за харфу соло иразличите врсте камерних састава, као што су Вера Миланковић, Драгана Јовановић,Светислав Божић и Реи Мунаката. Током 2012.године наступила је као солиста на харфи уз   пратњу Сарајевске филхармоније на свечаном отварању фестивала “Башчаршијске  ноћи”. 2014. добија позив за целовечерњи соло концерт на харфи на фестивалу“Модоарс” у Скопљу, Македонија. У марту 2016 године наступа као харфиста са Стокхолм  Академиска оркестром.

 

Тренутно живи и ради у Стокхолму, где се поред концертне активностиактивно бави и педагогијом.