У периоду од 18-20.9.2023. године у нашој школи је реализована по трећи пут међународна конференција „Култура повезница Србије и света“. Конференцију је реализовало Удружење „Музичко сазвежђе“, а модератори конференције су били проф. Данијела Ракић и проф. Алекса Мирковић.
Конференција је отворена свечаним концертом на коме су наступили ученици, камерни ансамбли и оркестар хармоника наше школе, лауреати домаћих и међународних такмичења из класа професора А. Буркерта, А. Кијановић, Д. Ракић, Р. Ивановић, О. Малевић Ђорђевић, Б. Биочић, уз клавирску сарадњу проф. Л.Толди.
На Конференцији су своја излагања имале колеге из Литваније, Турске, Русије, Хрватске, БиХ и Србије чиме је још једанпут дошло до повезивања и синергије различитих култура.
Колега Азиз Али Елјагуту са „Окан универзитета“ из Истанбула, Турска, је нашем оркестру хармонике одржао мастер клас.
Колегиница мр Ивана Радоњић Церовић, доцент из БиХ, библиотеци наше школе поклонила је најновија издања својих коауторских књига.
Покровитељ конференције је Министарство културе и информисања Републике Србије. МШ“Коста Манојловић“ је логистички подржала пројекат, а помогли су и Туристичка организација Београда и пријатељи Удружења „Музичко сазвежђе“.
 
 
 
 
„Види свет очима музике“