Добродошли на концерт „Вече музике домаћих аутора за флауту и клавир“ које ће се у оквиру циклуса концерата „ЗЕМУНСКЕ МУЗИЧКЕ ВЕЧЕРИ“ одржати у Свечаној сали школе 1. фебруара 2023. године, са почетком у 18:00 часова. Наступају Александра Хорват – флаутисткиња и Саша Свијић – пијаниста.
 

ПРОГРАМ

 

Вера Миланковић

НОКТУРНО

за флауту и клавир

 

Иван Бркљачић

ФЛИЗА (I-“Ф”; II-“Л”; III- “Иза”)

за флауту и клавир

 

Мирослав Штаткић

СКЕРЦО

за флауту и клавир

 

Иван Сабо

МАЛА ВЛАШКА СВИТА

Интродукција/

 

Љубомир Николић

ARCHE II

за соло флауту

 

Анте Гргин СОНАТА

(I-Allegro; II-Bluz; III- Jazz Waltz)

за флауту и клавир

 

Александра Хорват је завршила основну и средњу музичку школу у родном Зрењанину и наставила школовање на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Маријана Егића. У току студирања учествовала је на фестивалима и више такмичења. Учесник је и многобројних мајсторских курсева у земљи и иностранству које су држали Ирена Графенауер, Софи Шерије, Феликс Ренгли, Јанош Балинт, Кристина Гејнгелхоф и други. Више пута је била награђена као најуспешнији педагог (2016 – Међународни Фестивал Lady Windу Панчеву, 2017 – Интернационални Музички Фестивал ФЕМУС у Суботици, 2020 – 22. Међународни Сусрети Флаутиста „Тахир Куленовић“ у Ваљеву) а њени ученици учествују на такмичењима и у иностранству и остварују значајне резултате. Остварила је велик број концерата, солистичких и као члан триа и квартета флаута. Са колегом пијанистом Сашом Свијићем, тренутно свира програм под називом “Звуком флауте и клавира кроз домаће музичко стваралаштво”. У току 2021. и 2022. године, одржали су солистичке концерте у Зрењанину, Новом Саду, Кули, Бечеју и Сремској Митровици. На њеном репертоару су и дела композитора из периода барока, класике, романтизма и модерне музике. Као професор флауте и камерне музике од 2000. године ради у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду.

 

Саша Свијић ради као професор клавира у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду. Основну музичку школу је завршио у Кладову. Средњу музичку школу “Исидор Бајић” завршио је у класи проф. Јасне Грујић. Редовне студије у класи професора Андрије Прегера и специјалистичке студије у класи професора Дориана Лељака завршио је на Академији Уметности у Новом Саду. Радио је као демонстратор на клавирском одсеку Академије уметности у Новом Саду. Више година је радио као клавирски сарадник на дувачком одсеку Академије Уметности и у Музичкој школи „Исидор Бајић“ (флаута, кларинет, обоа, труба, хорна, гитара, виолина, виолончело). Учествовао је у раду жирија у оквиру Фестивала Исидор Бајић. Са Ритуал Нова Ансамблом је сарађивао приликом снимања и промоције композиције East Off Europe и концертирао у земљи и иностранству (Немачка, Мађарска, Канада). Учествовао је у реализацији пројекта Carmina Burana Музичке школе „Исидор Бајић“.

 

„Види свет очима музике“