XIII МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ АКОРДЕОН АРТ, Источно Сарајево
 
На XIII међународном фестивалу Акордеон арт, одржаном у Источном Сарајеву, Петричевић Андрија, ученик 1. разреда СМШ из класе проф. С. Ушљебрке је освојио награду – ЛАУРЕАТ. На такмичењу су се представили такмичари из преко 20 земаља широм Европе и света. Такође мастеркласове и концерте су одржали најеминентији стручњаци из бранше попут Клаудиуса Барана из Пољске и Самјуела Телериа из Италије, а својим присуством у жирију и стручним коментарима је фестивал увеличао и председник светске конфедерације акордеониста, господин Мирко Патарини.
 
КОНЦЕРТ СОЛИСТА И КАМЕРНИХ САСТАВА из класе проф. Данијеле Ракић
 
У Атријуму Народног музеја у Београду 11. јуна 2023. одржан је Концерт солиста и камерних састава из класе проф. Данијеле Ракић. На концерту су као солисти наступили Богдан Димић 1. разред ОМШ, Марија Потапова 3. разред ОМШ, Михајло Ћосић 2. разред СМШ, Јончић Лазар 3. разред СМШ. У оквиру камерних састава наступиле су Ирена Панић 1. разред СМШ, флаута и Маја Блануша 3. разред СМШ, клавир. Гост концерта је био Лука Симовић, некадашњи ученик професорке Д. Ракић, сада студент прве године Белгородског државног института у Белгороду, Русија.
Пред препуном салом Атријума изведена су дела како оригинално написана за хармонику тако и транскрибована дела. Публика је громогласним аплаузима поздравила младе уметнике.
 
Честитамо!
 
 
 
„Види свет очима музике“