Поштовани родитељи и пријатељи школе,

Колектив и ученици Музичке школе “Коста Манојловић“ се овом приликом захваљују свима који добровољно уплаћују ђачки динар и обавештавамо вас за које намене је тај новац употребљен.

Средствасетроше у складу са Правилником коришћењ асредстава ђачког фонда Музичкешколе “КостаМанојловић“ који се налази на званичном сајту и извештај о трошењу средстава се редовно подноси два пута годишње Савету родитеља и Школском одбору.

Набављено је више нових инструмената које ће редовно користити ученици наше школе.

Током школске 2016/2017. наша установа је искључиво од донација родитеља ученика купила нови концертни Yamaha клавир који се налази у свечаној сали школе и то је један од најбољих инструмената те врсте у земљи.

У школској 2017/2018. године захваљујући уплаћеним средствима купљено је ново виолончело и контрабас, а такође и нова клавинова која се налази у издвојеном одељењу “Вељко Рамадановић“.

Од средстава које је школа добила од госпође Иване Петерс као освојена награда у емисији “Луда ноћ“ набављена су четири нова кларинета и три нове виолине.

Током сваке школске године од новца који се добије од ђачког фонда у школи се организују мастеркласови који су драгоцени за ученике који присуствују и учествују на таквим часовима. Школа позива еминентне музичаре из земље и иностранства који преносе своја знања и искуства и то је непроцењиво искуство за наше најбоље ученике. Мастеркласови су били омогућени ученицима са клавирског, гудачког одсека као и ученицима са одсека за хармонику.

Средства из ђаког фонда се користе за организацију путовања ученика, тако да је ученицима са гудачког одсека плаћен пут за музички камп на Дивчибаре у августу 2017. године и у фебруару 2018. године, а планира се и пут у августу 2018. године.

Захваљујући овим средсвима успешно је реализован пројекат “С песмом од Љубљане до Земуна “ када је нашим ученицима са одсека за соло певање омогућен пут на концерте у Крагујевцу и у Љубљану – то су школе са којима наша установа има остварене споразуме о сарадњи.

Нашим ученицима који су као тим школе учествовали на Фестивалу музичких и балетских школа Србије, плаћен је пут у Књажевац. Такође, школа је из ових средстава била у могућности да омогући свим заинтересованим ученицима котизацију на Републичком такмичењу.

Захваљујући овом фонду школа је у могућности да закупи најзначајније сале града за концерте који се одржавају за Дан школе и на крају школске године, као што је велика сала задужбине Илије M. Коларца, Београдске филхармоније и трошкови ангажовања особља за концерт у Скупштини града.

Са овог рачуна се плаћа осигурање за све ученике школе као и ваучери за поклоне ученицима (такмичење Квизум за теоретичаре и поклони за најуспешније ученике на крају школске године)

Са овог рачуна се плаћа копирање нотног материјала, израда књига на Брајевом писму за слепе ученике, материјал за ПИСА тестирање.

Такође је плаћена поправкагудачких и дувачких инструмената, гитара, хармоникаи репарација концертног клавира у соби број 11 у матичној згради.

На основу свега изнесеног, пружа се слика колико је за нашу установу важна, значајна и неопходна ваша помоћ јер да тога нема, школа би функционисала много теже и скромније и све ово би било недоступно нашим ученицима. Захваљујући вашим донацијама успевамо да одржавамо инструменте (којих има пуно и чије је одржавање екстремно скупо – мисли се првенствено на клавире) јер све то много утиче на квалитет наставе. Као установа трудимо се да омогућимо ученицима да на најлепши начин проналазе путеве како да што више напредују, а оним најталентованијим да се што боље припремају за свој будући позив.

Хвала вам на разумевању, поверењу и подршци.

 

Управа Музичке школе  “Коста Манојловић“