Субота, 7. октобар у 19.30
Сечана сала музичке школе „Коста Манојловић“

Хор и ансамбл „Аллилуиа“

Хор и ансамбл Аллилуиа из Београда основан је 2014. године са благословом високопреподобне мати Веронике, игуманије средњевековног манастира Горњака,  задужбине Св. Кнеза Лазара, са циљем истраживања православне духовне музике. Аллилуиа негује и промовише пре свега домаће, али истовремено и стране ауторе, те тако и репертоар обухвата композиције од XIII до XXI века првенствено српских, а потом руских, бугарских, грчких као и многих других аутора.

Назив хора и ансамбла Аллилуиа, реч је јеврејског порекла и значи „Хвалите Господа“ чиме представља основну идеју овог хора и ансамбла. Као неизоставан припев велике већине православних песама, назив „Аллилуиа“ својим значењем у великој мери описује и саму суштину православне духовне музике уопште.

Док ансамбл чини  женски трио, хор углавном наступа у мешовитом саставу.

„Аллилуиа“ је  до сада  већ овенчан значајним признањима као што су „Златна медаља“ на интернационалном хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности у Бијељини“ (2016), „Награда за најбоље изведено духовно дело“ на међународном хорском фестивалу “Златна Вила“ у Приједору (2016). Хор и ансамбл „Аллилуиа“ је такође и двоструки победник фестивала духовне музике „Хорови међу фрескама“ у Београду те и добитник награде „Војислав Илић“ (2015,2016)… Нешто више о раду и постојању овог хора и триа можете погледати у двадесеттрећој епизоди емисије „Хорски моменти“: https://www.youtube.com/watch?v=acPpxhyD_CI    као и на званичном сајту хора и ансамбла „Аллилуиа“: http://www.alliluia.com/ .  Оснивач и диригент је Мр Милица Радивојевић.

Милица Радивојевић

Млада и перспективна диригентица овог хора и ансамбла, Милица Радивојевић завршила је специјалистичке студије из дириговања (2015)  у класи маестра проф. Бојана Суђића под чијим је менторством завршила и мастер академске студије дириговања (2013)  на ФМУ у Београду. Такође је завршила и мастер студије из симфонијског дириговања на Универзитету за Музичке и извођачке уметности у Грацу код маестра проф. Мартина Зигхарта (Аустрија), док је основне (бачелор) академске студије завршила (2011)  у класи проф. Биљане Радовановић.

Као један од најбољих студената, била је стипендиста Министарства просвете као и Фонда за младе таленте „Доситеја“. На пољу симфонијског и хорског дириговања усавршавала се са врсним стручњацима различитих култура – неки од њих су Јорма Пaнула, Генадиј Дмитрјак, Јоханес Керн, Волфганф Бозиц и многи други. Наступала је и радила са истакнутим хоровима у земљи и иностранству као што су Оперски хор Народног позоришта у Београду, Симфонијски оркестар РТС, „Савариа симфонијски оркестар“ (Мађарска) и други. Добитница је награде за најбољег диригента  на „Хорфесту“ (Ваљево,2017) као и на хорском фестивалу „Хорови међу фрескама“ (Београд,2015). Приликом посете Његовог Краљевског Височанства Принца од Велса крипти Светосавског храма у Београду, имала је посебну част да као вокални солиста представи неке од најлепших напева старе српске духовне музике (2016).

 

Концерт је из циклуса УМУС-а ѕа 2017.г.

Концертну сезону УМУС-а је подржала Организација за колективно остваривање права интепретатора ПИ.

ХОР И АНСАМБЛ „АЛЛИЛУИА

Оче наш – Н. Кедров

ТРИО АЛЛИЛУИА

( Милица Радивојевић, Јована Бијелић, Јелена Марић)

Богородице Дјево – К. Манојловић, ар. М. Радивојевић

Да исправитсја –  Д. Бортњански

Тебе појем – Д. Соловјев

Днес Спасеније –  Д. Соловјев

Светилен – Д. Шевцов

Полијелеј – непознати аутор

Господи помилујРуска духовна песма

Пчелињак Господњи – М. А. Расински

 

*Мешовити Хор  АЛЛИЛУИА*

Приидите – Рани руски вишеглас  XVII век, непознати аутор

Господи спаси благочестивија – Миодраг Говедарица

Ниње отпушчајеши – А. Архангелски

Царска јектенија – непознати аутор, солиста:  Тијана Николић, сопран

Возбраној војеводје – М. Говедарица

Агиос о Теос – Т. Папаконстантину, соло: Горан Крнета, бас

Вакусите – Кир Стефан Србин  XV век (рани српски напев), соло: Никола Грачанац, тенор

Богородице Дјево – Сергеј Рахмањинов

Свјати Боже – П. И. Чајковиски

Алилуја – Ст. Ст. Мокрањац

Свјат – Ст. Ст. Мокрањац, солиста: Светозар Вујић, бас

Тебе појем – Ст. Ст. Мокрањац

Буди имја Господње – Ст.Ст. Мокрањац

ДИРИГЕНТ: МИЛИЦА РАДИВОЈЕВИЋ

АУТОР ЗАДРЖАВА ПРАВО ИЗМЕНЕ ПРОГРАМА