четвртак, 03.05.2018. сала МШ „Коста Манојловић“ у 19.30

Клавирски дуо Вук Божиловић и Душан Гроздановић започео је сарадњу крајем 2012. године, на почетку прве године студија у класи проф. Соње Лончар. Одржали су пет солистичких концерата. Први је одржан 2014. године у галерији Арт-гет, други 2015. у Сали Студентског културног центра у организацији Факултета музичке уметности, а трећи је изведен у новембру 2015. у склопу фестивала “Keyboard days”, на коме су наступили као једини домаћи извођачи. Крајем 2015. учествовали су на ФЕСТУМ-у свирајући Сен-Сансов Карневал животиња уз пратњу Београдских младих симфоничара под управом диригента Радана Јовановића. Наступали су на променадним концертима на КНУ, на концерту Катедре за камерну музику, 2017. свирајући Ла Валсе М. Равела и 2018. свирајући Варијације на Паганинијеву тему В. Лутославског.

Такође су 2017. учествовали на такмичењу “San Donna di Piave” у Италији где су освојили трећу награду. Одржали су и два концерта у Сали МШ “Коста Манојловић”, као и у Сали МШ “Петар Коњовић”. Наступали су на концертима у оквиру фестивала КУЛТ, на концертима у Павиљону “Цвијета Зузорић” и у УК “Вук Караџић”.

Добитници су награде “Оливера Ђурђевић” за најзначајније резултате у области камерне музике за 2016/2017. годину, коју је Факултет Музичке Уметности у Београду први пут те године доделио.

Похађали су мастерклас код Лидије и Сање Бизјак.

Вук Божиловић и Душан Гроздановић су бивши ученици МШ “Коста Манојловић” у Земуну, а тренутно су студенти мастер студија на Факултету Музичке Уметности у Београду на катедри за клавир.

 

Program koncerta: Klavirski duo Božilović / Grozdanović

1. M. Musorgski: Sonata

2. F. Šubert: Fantazija f – moll Op.103

3. F.Šopen: Rondo C – dur Op. 73

4. M. Ravel: La Valse