Петнаестогодишњи гитариста Вук Вукајловић је у суперфиналу телевизијског међународног шоу програма класичне музике „Виртуози В-четири плус” у Будимпешти, освојио прво место, златну медаљу, као такмичар из Србије. Двадесет кандидата из пет земаља: Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске (Вишеградске групе) и Србије такмичило се да би се недавно у суперфиналу по два кандидата из набројаних земаља, укупно њих десет, борили за прва места. Свака земља имала је свог лауреата. Дакле било је укупно пет победника.
О свом искуству на манифестацији овакве врсте Вук Вукајловић, ученик другог разреда наше средње музичке школе, вишеструко награђиван на међународним такмичењима, поручује својим вршњацима да увек постоји начин, да је воља пресудна и да је све могуће:
„Велика је част имати овакву прилику и доживети успех. Посебну захвалност дугујем професору Лазару Остојићу, који на мене утиче и као професор и као човек. Иза свега стоји упоран свакодневни рад, одрицање од рецимо вожње скејта, играња кошарке, али без подршке породице и људи који су учествовали у овој фантастичној организацији све ово не би било могуће.
Имати циљ, маштати и радити на његовом остварењу, са вером у добар исход даје резултат. Проверено. Искуство које сам доживео у Будимпешти памтићу до краја живота.“
Честитамо!
Више о телевизијском међународном шоу програму класичне музике „Виртуози В-четири плус” у Будимпешти на http://www.politika.rs/scc/clanak/469862/Ovo-je-bila-njihova-godina
„Види свет очима музике“