Са великим жаљењем обавештавамо колеге, родитеље, ученике и пријатеље школе да је преминула Мила Лацковић, дугогодишњи професор и директор школе.

Каријеру је почела као професор клавира у МШ „Коста Манојловић“ у Земуну од 1978. године, када је и дипломирала на Музичкој академији у Београду. На том месту је радила до 1995. године када  постаје директор школе. На тој функцији је остала до 2014. године. Од 2000-2005.  је истовремено радила и као Виши стручни сарадник на Музичкој академији у Источном Сарајеву.

У току педагошког рада, са својим ученицима је освојила велики број награда на  републичким, савезним и међународним такмичењима (Италија, Француска, Чешка, Русија). Добитник је награде за изузетна педагошка достигнућа на такмичењу “С. Рахмањинов” у Новгороду, Русија, након освојене награде на том такмичењу.

Поред рада у МШ „Коста Манојловић“ учествовала је у раду многих стручних асоцијација и тимова, као што су:

од 2010.  Председник Европске конференцује за високе способности – Србије

од 2010.  Члан European Council for High Ability

од 2005. Члан Европске уније музичких школа (European Music School Union)

од 2002. Председник Председништва Заједнице музичких и балетских школа Србије

од 2006 –2008. Председник комисије за Стратегију развоја талентованих ученика при Заводу за развој образовања.

од 2002-2008.  Члан републичке комисије за упис ученика, при Министарству просвете

од 1995-2005.  Секретар Друштва “Ф. Шопен“ за Србију и члан Међународне асоцијације“Ф. Шопен“

од 2002- 2010. Члан комисије за израду Наставних планова и програма за музичке/балетске школе, при Заводу за развој образовања

од 2002-2006. Руководилац тима за стручно усавршавање чланова Заједнице музичких и балетских школа Србије

У последњих николико година организовала је неколико пројеката под окриљем Заједнице музичких и балетских школа или школе „Коста Манојловић“:

2006. је руководила организацијом сценског извођења дела Карла Орфа „Кармина Бурана“у Сава центру, уз учешће више од 600 ученика музичких школа Србије. Концерт је проглашен од стране часописа НИН, културним догађајем сезоне.

2008. је такође руководила организацијом прославе годишњице В. А. Моцарта у Сава Центру уз учешће 750 ученика Србије у извођењу „Реквијема“ овог великог композитора.

2008-2011. је организатор и идејни творац пројекта „Велике годишњице“ у оквиру школе, којим се сваке године обележавају највеће годишњице великих композитора.

2004-2011. је руководилац пројекта YMISO (Youth Musicians International Symphony Orchestra) при CEI (Central European Initiative) за Србију.

Као коаутор учествовала је у изради неколико уџбеника за предмет Музичка култура:

„Где живи музика“ – уџбеник за I, II, III разред ОШ , издање „Холнет“, Београд

Музичка култура – уџбеник за III разред, издање „Нова школа“, Београд

Музичка култура – уџбеник за IV разред, издање „Нова школа“, Београд

„Клавирска књига“, медијално средство за предшколски и I разред ОШ и ОМШ, издање: „Нова школа“, Београд…

Мила Лацковић је била велики визионар, имала је богат и садржајан живот. Она је читав свој радни век уткала у живот школе, оставивши тако аутентичан и неизбрисив траг.

Нек јој је вечна слава и лака земља!