У оквиру Земунских музичких вечери, у петак 31.5.2019. у 19:30, наступиће клавирски дуо Катарина Хаџи-Антић Татић и Марија Глуваков Меденица.

Клавирски дуо Катарина Хаџи-Антић Татић и Марија Глуваков Меденица сарађују у класи  ванредног проф. Дејана Суботића на Катедри за камерну музику ФМУ у Београду.

Катарина Хаџи-Антић Татић рођена је у Београду. Завршила је студије клавира у класи проф. Јасмине Гавриловић на Факултету музичке уметности у Београду. Као камерни музичар наступала је у земљи и иностранству и остварила је трајне снимке за радио и телевизију. Сарађивала је са бројним истакнутим домаћим и страним уметницима. Поред клавирске сарадње са инструменталистима и певачима, бавила се и педагошким радом, као професор клавира и камерне музике. Од 2000. године ангажована је на Факултету музичке уметности у Београду као уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте.

 

Марија Глуваков Меденица рођена је у Сенти. Клавирски одсек Средње музичке школе „Коста Манојловић“ завршила је у класи Зоране Грбић. Дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Милоша Ивановића, а потом и специјализирала камерну музику  у клавирском  дуу у класи проф. Оливере Ђурђевић. Тренутно је на Докторским студијама клавира на студијском програму Извођачке уметности, Факултета музичке уметности у Београду, у класи проф. Тијане Хумо. Учествовала је на музичким свечаностима БЕМУС, НОМУС, међународним фестивалимаDonne in musica, ClarinetFest, Piano summer и Piano City и више пута наступала као солиста са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички“ и Камерним оркестром „Корнелије.“ Године 1996. примљена је у чланство  Удружења музичких уметника  Србије.Марија Глуваков Меденица  предавала  је као асистент Катедре за клавир на ФМУ у Београду (1998-2004). Од 2004. године  делује   као уметнички сарадник, а по избору у звање доцента (2008) и  ванредног  професора главног предмета (2015) предаје  на Катедри за клавир Факултета уметности у Косовској Митровици.

Програм