У оквиру Земунских музичких вечери, у понедељак 27.5.2019. у 19:30, наступиће клавирски дуо Јелена Ивановић иПетар Марковић.

Клавирски дуо који сачињавају проф. Јелена Ивановић и проф. Петар Марковићпочео је сарадњу у децембру 2018. године. До сада су одржали концерте у Свечаној сали Прве гимназије у Крагујевцу и у Музичкој галерији Коларчеве задужбине у Београду. Обоје су ангажовани су на Филолошко- уметничком факултету у Крагујевцу на катедри за соло певање као клавирски сарадници. У плану су наступи овог клавирског дуа у Србији и широм региона.

Ивановић Јелена рођена је 1961. године у Запорожју (Украјина, бивши СССР). Завршила је московску средњу музичку сколу им. “Гњесиних” (клавир), а 1988. године дипломирала је клавир у Кијеву на Националној Музичкој Академији ”Чајковски”. Као клавирски сарадник сарађивала је са уметницима светског гласа Ј. Балинтом, Д. Бусићем, И. Калманом. Била је ангажована као клавирски сарадник на семинарима код професора флауте Ј. Балинта, професора виолончела А. Селезњова, проф. виолончела Имре Калмана.

Петар Марковић је дипломирао на ФМУ у Београду 2000. године на клавирском одсеку у класи проф. Јокут Михајловић. Специјализацију из уже уметничке области клавир завршава на Музичкој Академији у Новом Саду у класи проф. Биљане Горуновић 2001. године. 2011. године магистрирао је на одсеку за клавир на Музичкој Академији у Источном Сарајеву у класи проф. Ирине Скерл. Сарађује са еминентним професорима као што су проф. Др. Емеритус Радмила Бакочевић, проф. Радмила Смиљанић, проф. Бисерка Цвејић, проф. Милица Стојадиновић, проф. Виолета Радаковић Панчетовић, проф.Вишња Павловић, проф. Георгије Минов, проф. Оливер Њего, проф. Јасмина Шајновић.

Програм концерта