У великој сали Градске општине Земун 11. и 12. јула уприличене су свечаности на којој су најбољим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Земуна и заслужним просветним радницима уручене награде.
 
Ове године је Градска општина Земун наградила 641 ученика и 123 наставника и професора.
 
Најбоље основце и средњошколце, добитнике Вукове дипломе и награђене на међународним и републичким такмичењима и заслужне просветне раднике поздравио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, пожелевши им да и надаље буду најбољи међу најбољима.
 
Успех у даљем школовању су им пожелели и награде уручили чланови Већа ГО Земун Марко Раић, Владимир Костић и Иван Морић.
Школска година за нама је била веома садржајна, а пре свега обележена изазовима које су поставиле епидемије: епидемија вируса Ковид 19 која је у пуном јеку трајала до средине марта, а онда ју је наследила епидемија дојава о подметнутим бомбама у школама…
 
Упркос свему успели смо да унапредимо квалитет наставе и подигнемо ниво постигнућа ученика, тако да ће за нас у Кости ова школска година остати упамћена првенствено као година добре музике.
Успели смо да организујемо дивну концертну сезону, ту се издваја Циклус концерата поводом Дана школе, са централним концертима 4. децембра у Свечаној сали школе и Концерт на Коларцу који је одржан 5. децембра 2021. године, као и Завршни концерт школе на Коларцу одржан 7. јуна 2022. године. У сарадњи за ГО Земун је организован концерт поводом Дана Европске баштине, циклус концерата „Земунске музичке вечери“ а под покровитељством ГО Земун школa је у мају 2022. године организовала ZEMUN INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION, на коме је наступило 174 такмичара са простора бивше Југославије уз 4 концерта уметничке музике и мастерклас светски признатог пијанисте Данијела Ривере (Аргентина).
 
Поред тога, ученици школе су узели учешће и остварили изузетне резултате на градским, регионалним републичким и међународним такмичењима. Оно што наставницима и ученицима школе даје посебан ветар у леђа је свест да су њихови напори препознати, прихваћени и промовисани као примери добре праксе од стране ГО Земун. Не ради се само о већ традиционалном награђивању ученика крајем школске године, успеси ученика се прате и промовишу током целе године, о чему сведоче бројне објаве на званичној интернет страни ГО Земун, као и у штампаним и електронском медијима.
Захваљујемо се ГО Земун на указаној подршци, а ми обећавамо да ћемо се потрудити да остварено надмашимо већ у следећој школској години!
 
 
 
 
 
„Види свет очима музике“