Петак 28. април у 19.30

Свечана сала музичке школе “ Коста Манојловић“ Земун

 

P r o g r a m:

1.Donizetti: Sonata za flautu I klavir 

                              – Largo 

                              – Allegro

2.C. Frank: Sonata

 – Allegretto ben moderato

                    – Allegro

                   – Ben moderato/Molto lento

                   – Allegretto pocomosso

 

  1. C. Reinecke : Ballade op. 288

 

  1. C. Chaminade : Concertino op. 107

Милана Дробац, рођена је 1993.године у Београду. Завршила је нижу и средњу музичкушколу „Станковић“ у Београду. Током школовања учествовала је на Републичким и Међународним такмичењима и остварила запажене резултате: I награда -Републичко такмичење, Београд 2009. год.;I награда; ЛАУРЕАТ – Републичко такмичење камерних састава, Београд 2010.год. (дуо“ Орхидеја“ флаута-харфа) ; III награда-Међународно такмичење “Антон Еберст”, Нови Сад 2009. и 2011.год;I награда- Такмичење дрвених дувача, Пожаревац 2008. и 2010.год. ; II награда- Међународно такмичење “Арс нова” Трст-Италија 2010. год. ; I награда – Међународно такмичење “ДаворинЈенко” Београд 2009, 2010, 2011, и 2013. год.
Као најбољи ученик школе два пута је наступила на свечаном концерту поводом дана школе у великој Сали Задужбине Илије М. Коларца, одржала је два солистичка концерта у свечаној Сали Музичкешколе “Станковић” у Београду, учествовала је на бројним концертима школе, у позоришној представи “Моцарт” редитеља Т.Џ. Бајфорта И на бројним концертима хуманитарног карактера
(Институт за онкологију, обнова Докторове куле, бројне установе И обданишта за децу као И концерти за стара лица Београда). Свој допринос дала је И учешћем на хуманитарном концерту у Дому Синдиката 2013.год, за прикупљање материјалних средстава за Прихватилиште за незбринуту децу. Током похађања средње музичке гимназије, успешно је завршила “Ладy талент сцхоол“ генерација 2010/2011. У организацији Секретаријата за културу Београда, а на препоруку професора из средње школе. Од признања је два пута добијала награду “Доситеја” за постигнуте изузетне резултате остварене натакмичењима током 2009/2010. и 2010/2011.год. које додељује Фонд за младе таленте Министарства омладине И спорта Републике Србије. На Смотри музичких талената Србије, у Сремским Карловцима 2011.г. била је најбоље пласирани флаутиста И стављена на листу за посебно праћење И подршку Министарства просвете Републике Србије.
Своје знања усавршавала је код светски познатих професора: Л.Леваи-Аксин у НовомСаду, ЈаношаБалинта у Хорну/Аустрија, Дејана Гаврића у Ђер-у(Мађарска) и Матеја Зупана Првине
(Словенија) и мајсторска радионица 8.међународн азимска школ аКлавис-Загреб(Хрватска), Андреа Олива(Италија), Андреа Манко
(Италија), Паоло Табаљоне, ЛуиђиБисанти(Италија), Луција Ризело
(Италија)И многи други.
МиланаДробац је успешно завршил апрву годину на Факултету Музичке уметности у Београду у класи проф. М.Симоновића. Напомињемо да је једина од свих студената са српских Музичких академија и Факултета која је априла 2013.г. освојила ПРВУ награду на Међународном такмичењу “ДаворинЈенко“ које се традиционално одржава у Београду.
По завршетку прве године студија на Факултет уМузичке уметности уБеограду, конкурисала је на Академији за Глазбо
(Љубљана), Словенијагде је положила пријемни испи ткао прва на листи од 22 пријављена кандидата. Успешно је дипломирала на Академији за глазбо, а годину студија солистичког смера завршила у Лећу (Италија), као студент са највећим бројем солистичких концерата, а освојила је ПРВУ – АПСОЛУТНУ награду на међународном такмичењу ЕРИК САТИ.

Сада Милана Дробац наступа са пијантисткињом Емилијом Петковић као камерни дуо.
Емилија Петковић рођена је 1991. године у Горњем Милановцу. Основно музичко образовање стиче у Музичкој школи „Др. Војислав Вучковић“ у Чачку, у класама професора Наталије Радовановић и Магдалене Поповић, а школовање наставља у Средњој музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну у класи професора Злате Малеш. Основне, мастер и специјалистичке студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Нинослава Живковића.
У току школовања учествовала је на бројним домаћим и међународним такмичењима на којима је освајала многе награде од којих су најзначајније: прва награда (лауреат) – Меморијал „Др Војислав Вучковић“ 2009; прва награда (лауреат) – Такмичење
„Даворин Јенко“ 2008; друга награда – Меморијал „Др Војислав Вучковић“ 2015; друга награда – Такмичење „Николај Рубинштајн“, Париз, 2010; друга награда – Републичко такмичење 2009. године; друга награда – Републичко такмичење 2007. године; трећа награда – Меморијал „Исидор Бајић“, Нови Сад, 2008. Наступала је на годишњицама и фестивалима посвећеним Хајдну и Шопену, на КОМА фестивалу, као и на концертима у Великој дворани Коларчеве задужбине, Галерији Коларчеве задужбине, Сали Београдске филхармоније, Етнографском музеју, Великој сали Студентског културног центра у Београду, Галерији Артгет, Дечјем културном центру… Наступала је и као једна од солисткиња (са Иваном Шабарић) изводећи Бахов концерт за два клавира уз пратњу гудачког оркестра СМШ „Коста Манојловић“ (диригент: Небојша Цвијановић). Активно се бави камерном музиком кроз сарадњу са пијанисткињом Наталијом Поповић, баритоном Марком Пантелићем, виолинисткињом Аном Милосављевић и флаутисткињом Миланом Дробац. Усавршавала се на мајсторским курсевима које су водили истакнути педагози и извођачи: Жак Рувије, Александар Маџар, Нинослав Живковић, Лидија Бизјак, Симон Ада-Рејс, Михаел Уде, Сијавуш Гаџијев, Константин Богино, Игор Ласко, Марија Ђукић и други.